«Οριστική συμφωνία Μπιέλσα με Ουρουγουάη!»

Μαρσέλο Μπιέλσα

i

Μαρσέλο Μπιέλσα/ printscreen

«Οριστική συμφωνία Μπιέλσα με Ουρουγουάη!»

Ελένη Ανδρικοπούλου 11:15 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 11:17 - 12.05.2023

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα συμφώνησε να γίνει προπονητής της εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης, δήλωσε στέλεχος της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της χώρας.

Ο Χόρχε Κασάλες, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου της Ουρουγουάης, δήλωσε στο Associated Press ότι ο Μαρσέλο Μπιέλσα θα υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 .

«Το μόνο που λείπει είναι η υπογραφή», είπε ο Κασάλες για τη συμφωνία διάρκειας 39 μηνών, με τον 67χρονο προπονητή να αναμένεται στο Μοντεβιδέο εντός ημερών.

Οι πρώτοι αγώνες του Μπιέλσα με τη νέα του ομάδα είναι πιθανό να είναι τον Ιούνιο, όταν η Ουρουγουάη έχει προγραμματιστεί να παίξει φιλικά με τη Νικαράγουα και την Κούβα. Τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νότιας Αμερικής θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο. «Φέρνουμε κάποιον που γνωρίζουμε ότι θα μας αφήσει μια κληρονομιά που ξεπερνά τα 90 λεπτά ενός αγώνα», είπε ο Κασάλες. 

Ο Μπιέλσα ήταν προπονητής της Αργεντινής από το 1998 έως το 2004. Είδε την ομάδα του να αποκλείεται στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 και στη συνέχεια κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Εγκατέλειψε τη δουλειά για προσωπικούς λόγους.

Ο Μπιέλσα προπονούσε επίσης τη Χιλή μεταξύ 2007 και 2011. Ο Αργεντινός πέρασε και σε Εσπανιόλ , Αθλέτικ Κλαμπ, Μασσαλία και Λιλ. Δεν προπονεί κάποια ομάδα από τον Φεβρουάριο του 2022 όταν απολύθηκε από τη Λιντς. Ο Κασάλες είπε ότι οι διαπραγματεύσεις με τον Μπιέλσα διήρκεσαν τρεις μήνες.