«Πάτησε» την Άιντραχτ και έπιασε κορυφή η Ντόρτμουντ

Ντόρτμουντ

i

© Getty Images

«Πάτησε» την Άιντραχτ και έπιασε κορυφή η Ντόρτμουντ

Κώστας Τσιακλής 21:22 - 22.04.2023 / Ανανεώθηκε: 21:43 - 22.04.2023

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέτριψε με 4-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και ανέβηκε στην κορυφή της Bundesliga αφού η Μπάγερν Μονάχου ηττήθηκε νωρίτερα από τη Μάιντς.

Η Μπορούσια Ντόρτμουντ συνέτριψε με 4-0 την Άιντραχτ Φρανκφούρτης εντός έδρας και προσπέρασε την Μπάγερν Μονάχου στην κορυφή της Bundesliga, καθώς νωρίτερα οι «Βαυαροί» είχαν ηττηθεί με 3-1 από τη Μάιντς. Από την άλλη οι «αετοί» έμειναν χωρίς νίκη για ακόμα μια αγωνιστική και παραμένουν εκτός ευρωπαϊκών θέσεων.

Η Ντόρτμουντ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία στο 19΄ της αναμέτρησης. Ο Τζούντ Μπέλιγχαμ πήρε τη μπάλα από τον Γιούλιαν Μπραντ και με ωραία κίνηση και σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Κέβιν Τραπ για το 1-0.

Στο 24’ οι Βεστφαλοί πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων αφού ο Ντόνιελ Μάλεν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Καρίμ Αντεγέμι και έκανε το 2-0. Στο 31’ η Ντόρτμουντ είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ όμως ο Τραπ σταμάτησε το σουτ του Αντεγέμι.

Η Άιντραχτ αντέδρασε και «απείλησε» δύο φορές την εστία του Γκρέκορ Κόμπελ. Αρχικά στο 34’ ο Ελβετός τερματοφύλακας σταμάτησε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Αουρέλιο Μπούτα ενώ στο 37’ το σουτ του Μάριο Γκέτσε έφυγε ελάχιστα έξω. Η Ντόρτμουντ τιμώρησε την αντίπαλο της για τις χαμένες ευκαιρίες και στο 41’ έκανε το 3-0 με την κεφαλιά του Ματς Χιούμελς.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να πετύχουν και τέταρτο γκολ στο πρώτο ημίχρονο όμως το σουτ του Μπέλιγχαμ από το ύψος του πέναλτι κατέληξε ψηλά άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο οι «Βεστφαλοί» έκαναν διαχείρηση του αποτελέσματος ωστόσο αυτό δεν τους απέτρεψε από το να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 4-0. Αυτό συνέβη στο 67' όταν ο Ντόνιελ Μάλεν πήρε την ασίστ από τον Αντεγέμι και με ωραίο σουτ εντός περιοχής νίκησε εκ νέου τον Τραπ.

Με τη νίκη της η Ντόρτμουντ ανέβηκε στην κορυφή της Bundesliga με 60 βαθμούς και βρίσκεται στο +1 από τη Μπάγερν Μονάχου, η οποία ηττήθηκε εκτός έδρας με 3-1 από τη Μάιντς. Από την άλλη η Άιντραχτ έμεινε για 8η σερί αγωνιστική χωρίς νίκη και οπισθοχώρησε στην 9η θέση της βαθμολογίας με 42 βαθμούς.