Χάαλαντ και Κέιν... βλέπουν την πλάτη του Γκιρασί που σκοράρει ακατάπαυστα!

Κέιν - Γκιρασί - Χάαλαντ

i

©printscreen

Χάαλαντ και Κέιν... βλέπουν την πλάτη του Γκιρασί που σκοράρει ακατάπαυστα!

O Σερού Γκιρασί της Στουτγάρδης αποτελεί πλέον τον πρώτο σκόρερ της σεζόν 2023-2024 στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, αφήνοντας πίσω τόσο τον Χάρι Κέιν, όσο και τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η Στουτγκάρδη φαίνεται πως «χτύπησε φλέβα χρυσού» του φετινό καλοκαίρι με την απόκτηση του Σερού Γκιρασί από την Ρεν, καθώς ο διεθνής επιθετικός από τη Γουινέα, έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά τη σεζόν στη Bundesliga, όντας μάλιστα ο πρώτος σκόρερ, αλλά και σε συμμετοχές σε γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Τα 9 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησαν οι Γερμανοί για να αποκτήσουν τον Γκιρασί, έχουν ήδη κάνει... απόσβεση, αφού ο 27χρονος έχει πετύχει 10 γκολ στις πρώτες πέντε αγωνιστικές της Bundesliga. Μαζί με την μια ασίστ που έχει δώσει επίσης, αποτελεί το νούμερο ένα στη λίστα με συμμετοχές σε γκολ στο top-5 των πρωταθλημάτων της Ευρώπης, με συνεισφορά σε 11 τέρματα συνολικά.

Tην ίδια ώρα, ο Χάρι Κέιν έχει ξεκινήσει επίσης εντυπωσιακά στην Μπάγερν, έχοντας συμμετοχή σε 10 τέρματα συνολικά, με 7 γκολ και 3 ασίστ. Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος σε έξι παιχνίδι, έχει 8 γκολ και μια ασίστ, άρα συμμετοχή σε 9 τέρματα συνολικά.

Ο Γκιρασί είχε αποκτηθεί από την Ρεν έναντι 15 εκατομμυρίων ευρώ το καλοκαίρι του 2020 και το 2022 δόθηκε δανεικός στη Στουτγκάρδη. Η γερμανική ομάδα είχε προνοήσει όμως και τοποθέτησε οψιόν αγοράς στη συμφωνία, που άγγιζε τα 9 εκατομμύρια. Αυτό το ποσό πληρώθηκε και ο 27χρονος έγινε μόνιμος κάτοικος Στουτγκάρδης. Τη σεζόν 2022-2023, πέτυχε 14 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, τα 11 εκ των οποίων στο πρωτάθλημα

Πλέον είναι ολοφάνερη η εκτόξευση του Γκιρασί, αφού σε 5 αγώνες, έχει «αγγίξει» τα γκολ που πέτυχε τη περασμένη σεζόν σε 22 αγώνες πρωταθλήματος. Τα 10 φετινά, είναι μόνο η αρχή.