Calciomercato: «Για συμπαίκτη ήθελε τον Μαρινάκη ο Μπερλουσκόνι στη Μόντσα»

Βαγγέλης Μαρινάκης

i

© Intime

Calciomercato: «Για συμπαίκτη ήθελε τον Μαρινάκη ο Μπερλουσκόνι στη Μόντσα»

Άγγελος Φραγκισκάτος 13:45 - 15.06.2023 / Ανανεώθηκε: 13:45 - 15.06.2023

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρίσκεται σε επαφές για την απόκτηση της Μόντσα.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, πράγμα που θα μπορούσε αναπόφευκτα να αλλάξει και το μέλλον της Μόντσα, της οποίας ήταν προστάτης χάρη στην εταιρία Fininvest, η οποία βρίσκεται τώρα στο κενό μιας νέας διοίκησης του ομίλου στα χέρια των παιδιών του Ιταλόυ μεγιστάνα. 

Η πιθανότητα μεταβίβασης ιδιοκτησίας με πώληση του συνόλου των μετοχών μπορεί να μην είναι τόσο απομακρυσμένη με έναν αγοραστή να διαφαίνεται ήδη στον ορίζοντα. 

Αυτή ήταν η στρατηγική που ακολουθούσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι εδώ και αρκετό καιρό. Ο Ιταλός μεγιστάνας γνώριζε ότι το κόστος της διαχείρισης ενός συλλόγου στη Serie A, που ίσως ονειρευόταν ακόμη και την έξοδο στην Ευρώπη, ήταν πολύ υψηλό για τον προϋπολογισμό που χορηγήθηκε μέσω της Fininvest

Αρκεί να πούμε ότι μόνο με τη σωτηρία που επιτεύχθηκε, αυτό το καλοκαίρι ο σύλλογος θα πρέπει να εγγυηθεί πληρωμές άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ για τις υποχρεωτικές εξαγορές έξι παικτών. Και τότε η ιδέα ήταν να υποστηριχθεί από έναν ισχυρό συνεργάτη, ο οποίος όμως θα παρέμενε στη μειοψηφία, στον οποίο θα μπορούσαν να μεταβιβαστούν οι μετοχές του συλλόγου. 

Και ανάμεσα στα ονόματα που είχαν ήδη ενδιαφερθεί για τον σύλλογο ως μέτοχος μειοψηφίας ήταν και ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χαρακτήρας πολύ παρόμοιος με τον Μπερλουσκόνι. Πολιτικός, επιχειρηματίας και εφοπλιστής, είναι ιδιοκτήτης ενός από τους μεγαλύτερους εμπορικούς στόλους στην Ευρώπη και ελέγχει τις εθνικές ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εταιρείες με τη βοήθειά του. 

Πάντα αγαπούσε το ποδόσφαιρο και έχει μετοχές τόσο στον Ολυμπιακό όσο και στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Η Μόντσα θα μπορούσε να ήταν μια ιδέα, η ένταξη στον Μπερλουσκόνι για να ενισχύσει και άλλους εμπορικούς δεσμούς.

Σήμερα (15/6) η άφιξή του στο κλαμπ της Μπριάνζα θα μπορούσε επίσης να αλλάξει γιατί, όπως αναφέρει η Corriere dello Sport. Πάντως η Μόντσα θα μπορούσε να πουληθεί πλήρως και ο Μαρινάκης να κάνει ένα μεγαλύτερο βήμα από ό,τι αναμενόταν μέχρι τώρα.