Έδωσε συνέχεια στο απόλυτο η «Βασίλισσα» - απέδρασε από το Βερολίνο η Νάπολι
i

Photo by David S.Bustamante/Soccrates/Getty Images

Έδωσε συνέχεια στο απόλυτο η «Βασίλισσα» - απέδρασε από το Βερολίνο η Νάπολι

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:55 - 24.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:33 - 25.10.2023

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε 2-1 της αξιόμαχης Μπράγκα μέσα στην Πορτογαλία και έκανε το 3/3, ενώ η Νάπολι πήρε την εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Ουνιόν Βερολίνου.

Μπορεί να έχει μπροστά της το Clasico (28/10, 17:15), όμως αυτό δεν εμπόδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης από το να κάνει τη δουλειά της. Οι «μερένχες» δεν είχαν εύκολο έργο κόντρα στη μαχητική Μπράγκα, όμως πήραν τη νίκη με 2-1, έκαναν το 3/3 και πλέον απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής στο γκρουπ τους.

Στο άλλο παιχνίδι του τρίτου ομίλου του Champions League, η Νάπολι επικράτησε της Ουνιόν Βερολίνου στη Γερμανία με 1-0 και «πάτησε» στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Ρεάλ.

Μπράγκα - Ρεάλ Μαδρίτης 2-1

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, με τους γηπεδούχους να δείχνουν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα πως δεν προτίθενται να περιοριστούν σε παθητικό ρόλο, αλλά να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν, παίζοντας το παιχνίδι τους. Και το έκαναν, με τη «Βασίλισσα» όμως να έχει το πάνω χέρι και τον πρώτο λόγο.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα ευτύχισαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στην πρώτη τους καλή στιγμή. Στο 16ο λεπτό ο Νάτσο με μία φοβερή σαραντάρα μπαλιά βρήκε τον Βινίσιους κι εκείνος μετά από μία πολύ όμορφη ενέργεια «σέρβιρε» στον Ροντρίγκο, ο οποίος με μία προβολή από κοντινή απόσταση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στη συνέχεια η πορτογαλική ομάδα έβγαλε αντίδραση, είχε τις στιγμές της, αλλά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ήταν αυτή που βρήκε ξανά δίχτυα. Συγκεκριμένα στο 35' ο Ροντρίγκο «χτύπησε» ξανά, αλλά αυτή τη φορά το τέρμα του ακυρώθηκε για οφσάιντ.

Στην επανάληψη οι «μερένχες» μπήκαν με το πόδι πατημένο στο γκάζι και μέχρι το 60' είχαν ήδη τρεις μεγάλες ευκαιρίες με Μπέλιγχαμ (51'), Καμαβινγκά (58') και Μόντριτς (60'). Στο 61' όμως ήρθε και το δεύτερο γκολ, όταν ο Μπέλιγχαμ μετά από πάσα του Βινίσιους «εκτέλεσε» τον Ματέους για το 0-2.

Πριν τελειώσουν καλά καλά οι πανηγυρισμοί των παικτών της Ρεάλ, οι Πορτογάλοι μείωσαν. Στο 63' ο Τζαλό, έπειτα από ασίστ του Μπάντζα, νίκησε τον Κέπα για το 1-2. Βέβαια, η Μπράγκα δεν κατάφερε κάτι παραπάνω. Αντίθετα, είδε τη «Βασίλισσα» να βρίσκει ένα ακόμη γκολ, με τον Βινίσιους, όμως δεν μέτρησε, καθώς υπήρχε οφσάιντ.

Όπως και να 'χει, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να υπερασπιστεί το προβάδισμα της και να πάρει τη νίκη επί της Μπράγκα με 2-1.

Ουνιόν Βερολίνου - Νάπολι 0-1

Από τη μία οι «παρτενοπέι» μπήκαν πιο δυνατά και είχαν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δυσκολευόντουσαν πολύ να γίνουν απειλητικοί και από την άλλη οι πρωτευουσιάνοι, οι οποίοι δεν είχαν πολύ κατοχή, αλλά είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες.

Μάλιστα, στο 24ο λεπτό η γερμανική ομάδα άνοιξε το σκορ με τον Γκόσενς, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε διότι υπήρχε οφσάιντ και το 0-0 παρέμεινε μέχρι και την ανάπαυλα.

Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη ο ρυθμός δεν ήταν πολύ καλός, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται και ευκαιρίες. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο κατάφεραν στην πρώτη τους καλή στιγμή να να ανοίξουν το σκορ. Στο 65' ο Χβαρατσχέλια έπειτα από μία φοβερή ενέργεια «σέρβιρε» στον Ρασπαντόρι και εκείνος νίκησε τον Ρονόφ για το 0-1.

Η Ουνιόν Βερολίνου προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, ανέβασε την πίεση της, είχε και μία μεγάλη ευκαιρία στο 80', όταν η κεφαλιά του Κνότσε πέρασε άουτ, αλλά δεν βρήκε ποτέ το γκολ της ισοφάρισης και η Νάπολι έφυγε με το διπλό (0-1) από την πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Η 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η 4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ