Μαγκουάιρ και Ονάνα χάρισαν στη Γιουνάιτεντ την πρώτη της νίκη στο Champions League

Χάρι Μαγκουάιρ

i

©Photo by Jan Kruger/Getty Images

Μαγκουάιρ και Ονάνα χάρισαν στη Γιουνάιτεντ την πρώτη της νίκη στο Champions League

Κώστας Τσιακλής 00:02 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:15 - 25.10.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την πρώτη της νίκη στο φετινό Champions League με πρωταγωνιστές τους Χάρι Μαγκουάιρ και Αντρέ Ονάνα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε πάρα πολύ απέναντι στην Κοπεγχάγη όμως τελικά πήρε τη νίκη με 1-0. Πρωταγωνιστές για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ ήταν δύο ποδοσφαιριστές που κατακρίθηκαν απίστευτα το τελευταίο διάστημα. Ο λόγος για τους Χάρι Μαγκουάιρ και Αντρέ Ονάνα.

Πριν την έναρξη του αγώνα η Γιουνάιτεντ διοργάνωσε μια τελετή εις μνήμη του Σερ Μπόμπι Τσάρλτον. Η Κοπεγχάγη μπήκε καλύτερα στο πρώτο ημίχρονο και απείλησε στο 2'. Ο Ελίας Ασουρί έκανε ένα μακρινό σουτ και υποχρέωσε τον Αντρέ Ονάνα σε σπουδαία απόκρουση. Τρία λεπτά αργότερα οι Δανοί ακούμπησαν ξανά το γκολ, με τον Ντιόγκο Γκονσάλβες να είναι άτυχος αφού η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινε επικίνδυνη για πρώτη φορά στο 16'. Ο Ράσμους Χόιλουντ βρέθηκε μόνος στην περιοχή αλλά το σουτ του ήταν άστοχο.

Πέντε λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν ξανά να απειλήσουν όμως το σουτ του Μάρκους Ράσφορντ δεν δυσκόλεψε ιδιαίτερα τον Καμίλ Γκράμπαρα. Η Κοπεγχάγη απείλησε μετά από ώρα και συγκεκριμένα στο 38'. Ο Ασουρί έκανε ένα μακρινό σουτ και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο η Κοπεγχάγη ήταν και πάλι η ομάδα που δημιούργησε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία.

Στο 50' ο Λούκας Λεράγκερ έκανε ένα ωραίο σουτ όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ονάνα που έκανε μια φανταστική απόκρουση. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ απάντησε στις ευκαιρίες, με τον Κρίστιαν Έρικσεν να βγαίνει απέναντι από τον Γκράμπαρα όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα των Δανών.

Οι αποκρούσεις των τερματοφυλάκων συνεχίστηκαν και στο επόμενο διάστημα. Αρχικά ο Ονάνα σταμάτησε το σουτ του Γκονσάλβες στο 61' ενώ τρία λεπτά αργότερα απέκρουσε και την προσπάθεια του Ντένις Βάβρο. Τελικά το γκολ ήρθε για τη Γιουνάιτεντ στο 72'. Λυτρωτής για τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν ο Χάρι Μαγκουάιρ που σκόραρε με κοντινή κεφαλιά. 

Στο 78' η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ όμως οι Γκαρνάτσο και ΜακΤόμινεϊ δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα (απόκρουση Γκράμπαρα στην πρώτη προσπάθεια, άουτ η δεύτερη). Το ματς είχε ένα άκρως δραματικό φινάλε αφού η Κοπεγχάγη κέρδισε πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Λάρσον εκτέλεσε όμως ο Ονάνα απέκρουσε και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Αυτό ήταν το πρώτο τρίποντο για τη Γιουνάιτεντ που προσπέρασε την Κοπεγχάγη στην βαθμολογία. Οι Δανοί είναι πλέον στην τελευταία θέση με τον έναν βαθμό που απέσπασαν από τη Γαλατασαράι.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ