Μαρτινέλι και Ζεσούς «καθάρισαν» για την Άρσεναλ - Ισοπαλία ανάμεσα σε Λανς και Αϊντχόφεν
i

©Photo by MB Media/Getty Images

Μαρτινέλι και Ζεσούς «καθάρισαν» για την Άρσεναλ - Ισοπαλία ανάμεσα σε Λανς και Αϊντχόφεν

Δημήτρης Χούπης 00:01 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 25.10.2023

Η Άρσεναλ επικράτησε αρκετά δύσκολα της Σεβίλλη με 2-1 χάρη στα γκολ του Μαρτινέλι και του Ζεσούς, την ίδια ώρα που Λανς και Αϊντχόφεν έμειναν στο 1-1.

Η Άρσεναλ πέρασε με αρκετή δυσκολία από την Ανδαλουσία, επικρατώντας με 2-1 της Σεβίλλη για την τρίτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Champions League

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν την αντίπαλη εστία χωρίς μεγάλη επιτυχία. Πρώτη απείλησε η Άρσεναλ με τον Τομιγιάσου ο οποίος έκανε ένα ωραίο σουτ, το οποίο πέρασε λίγο έξω από την αντίπαλη εστία. Στη συνέχεια οι «κανονιέρηδες» με τον Σάκα και η Σεβίλλη με τον Οκάμπος απείλησαν, αλλά σε καμία δεν ανησύχησαν αρκετά τον Ράγια και τον Νίλαντ αντίστοιχα. Το γκολ τελικά ήρθε για τους «κανονιέρηδες» στο 45+4'. Ο Ζεσούς έβγαλε τετ α τετ τον Μαρτινέλι, ο οποίος πέρασε τον τερματοφύλακα και έκανε το 1-0.

Οκτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ζεσούς έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων για την Άρσεναλ. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από πλάγια θέση και με ένα σουτ στο απέναντι «παραθυράκι έκανε το 2-0 για τη λονδρέζικη ομάδα. Ωστόσο έξι λεπτά μετά η Σεβίλλη μείωσε με τον Γκουντέλι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράκιτιτς, ο Σέρβος στόπερ σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έκανε το 1-2.

Έξι λεπτά μετά το γκολ του Γκουντέλι η ομάδα της Ανδαλουσίας είχε μία μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά ο Μαριάνο Ντίαζ είδε την προσπάθειά του να καταλήγει στο δοκάρι. 

Ισοπαλία στη Γαλλία ανάμεσα στη Λανς και την Αϊντχόφεν 

Λανς και Αϊντχόφεν έμειναν στο 1-1 για την τρίτη αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Champions League, σε ένα χορταστικό παιχνίδι με αρκετές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες. 

Στο πρώτο μέρος η ολλανδική ομάδα είχε την κατοχή, αλλά η Λανς είχε τις ευκαιρίες, χωρίς όμως να ανησυχήσει ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία. Ωστόσο τη μεγάλη φάση την έχασε η Αϊντχόφεν με τον Λοζάνο, ο οποίος έκανε ένα σουτ, το οποίο κατέληξε στο δεξί δοκάρι.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ολλανδική ομάδα. Στο 55' ο Μπακαγιόκο πήρε την μπάλα εκτός περιοχής και με ένα δυνατό σουτ «νίκησε» τον Σαμπά για το 1-0. Στο 66' η γαλλική ομάδα βρήκε την απάντηση στο γκολ της Αϊντχόφεν με τον Γουαχί ο οποίος μετά από σέντρα του Φρανκόφσκι, έκανε με προβολή το 1-1.

Μετά την ισοφάριση οι παίκτες των δύο ομάδων προσπαθούσαν να απειλήσουν τις αντίπαλες εστίες, χωρίς όμως καμία επιτυχία. Η ολλανδική ομάδα στο 79' όμως είχε μια καλή φάση, αλλά η εκτέλεση φάουλ του Βέερμαν πέρασε ελάχιστα έξω από το δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Μεγάλη ευκαιρία είχε και η Λανς στο 82', με τον Μεντίνα, ο οποίος είδε το σουτ του να περνάει λίγο έξω από το οριζόντιο δοκάρι. 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ