Κλοπ - Τσιμίκας: Μια σχέση πατέρα - γιου στη Λίβερπουλ (vids)

Γιούργκεν Κλοπ & Κώστας Τσιμίκας

i

©Photo by Mike Hewitt/Getty Images/Ideal Images

Κλοπ - Τσιμίκας: Μια σχέση πατέρα - γιου στη Λίβερπουλ (vids)

Κώστας Τόπας 14:15 - 24.10.2023

Όταν ένας παίκτης δυσκολεύεται κατά τη διάρκεια ενός αγώνας, εναπόκειται στον προπονητή να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές. Ετσι και ο Γιούργκεν Κλοπ φρόντισε με μια στοργική αγκαλιά να εμψυχώσει τον Κώστα Τσιμίκα, στον πρώτο του αγώνα για φέτος ως βασικός με την Λίβερπουλ στην Premier League, κόντρα στην Έβερτον. Μια απόδειξη των δεξιοτήτων διαχείρισης και τακτικής του Γερμανού τεχνικού.

Ο Άντι Ρόμπερτσον στάθηκε άτυχος στάθηκε, λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους ανάμεσα στην Ισπανία και τη Σκωτία, για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. Ο Σκωτσέζος μπακ χτύπησε στον αριστερό του ώμο και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απουσιάσει από την αγωνιστική δράση για περίπου τρεις μήνες, με τον Γερμανό τεχνικό να καλείται να καλύψει το κενό στο αριστερό άκρο της άμυνας της ομάδας του.

Κι αυτό το έκανε με τον Κώστα Τσιμίκα, στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Έβερτον. Ο 27χρονος Έλληνας διεθνής μπακ πήρε φανέλα βασικού από τον Γιούργκεν Κλοπ και αγωνίστηκε για περισσότερα από μία ώρα στο «Άνφιλντ».

Αυτή ήταν και η πρώτη εμφάνιση του Κώστα Τσιμίκα στην Premier League, μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα με την Μπόρνμουθ στις 19 Αυγούστου. Τότε μάλιστα, είχε προλάβει να αγωνιστεί μόλις τέσσερα λεπτά. Η έλλειψη δράσης με τους «Reds» και ίσως τα νεύρα του ντέρμπι ταλαιπώρησαν τον Έλληνα αμυντικό από νωρίς στο παιχνίδι με την Έβερτον. Έγινε κάποια συζήτηση για τον Γκόμεζ να τον αντικαταστήσει στο αριστερό άκρο της άμυνας, αλλά ο «Greek Scouser» μπήκε στο πνεύμα του αγώνα και κατάφερε να σταθεί αντάξιος των περιστάσεων. Ακόμα κι αν του πήρε χρόνο.

Βέβαια, οι κινήσεις του Τζακ Χάρισον έτσι όπως εκδήλωνε επίθεση η Έβερτον από τα δεξιά, προβλημάτιζε τον Τσιμίκα, ο οποίος πάλευε να κλείνει τους διαδρόμους και να κρατήσει μακριά από την περιοχή της Λίβερπουλ τον εξτρέμ των «ζαχαρωτών». Μερικές φορές με επιτυχία κι άλλες όχι. Γι' αυτό λοιπόν ο Κλοπ βλέποντας τον «Tsimi» να ταλαιπωρείται, τον κάλεσε κοντά τον πάγκο για να του δώσει μερικές οδηγίες, αφού πρώτα φρόντισε να τον αγκαλιάσει και τον εμψυχώσει για τη συνέχεια του αγώνα.