Μπαίνει στο χειρουργείο ο Ρόμπερτσον - Αναλαμβάνει ρόλο βασικού ο Τσιμίκας
i

©Photo by Marc Atkins/Getty Images

Μπαίνει στο χειρουργείο ο Ρόμπερτσον - Αναλαμβάνει ρόλο βασικού ο Τσιμίκας

Άγγελος Φραγκισκάτος 17:16 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 17:26 - 20.10.2023

Ο προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ επιβεβαίωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο Άντι Ρόμπερτσον θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον ώμο. Ο Σκωτσέζος μπακ θα απουσιάσει από την αγωνιστική δράση για περίπου τρεις μήνες, με τον Κώστα Τσιμίκα να παίρνει θέση βασικού.

Σε χειρουργική επέμβαση θα υποβληθεί ο Άντι Ρόμπερτσον, μετά τον τραυματισμό που είχε στον ώμο στο παιχνίδι της Σκωτίας κόντρα στην Ισπανία, για την 8η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024. 

Ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ θα απουσιάσει για τους επόμενους τρεις μήνες, με τον Γιούργκεν Κλοπ να επιβεβαιώνει  στη συνέντευξη Τύπου πως ο Ρόμπερτσον θα αναγκαστεί να περάσει τη πόρτα του χειρουργείου.   

Αυτή η απουσία δίνει την ευκαιρία στον Κώστα Τσίμικα να πάρει φανέλα βασικού. Ο Έλληνας διεθνής μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει μόλις τέσσερις συμμετοχές, με τις τρεις να είναι ως βασικός σε Europa League και Carabao Cup. Στην Premier League έχει πραγματοποιήσει μόλις μια εμφάνιση, η οποία είχε έρθει ως αλλαγή στη νίκη με 3-1 επί της Μπόρνμουθ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γερμανός προπονητής: 

«Η απόφαση με την οποία θα προχωρήσουμε είναι αυτή του χειρουργείου. Υπήρχαν λίγες ελπίδες να προσπαθήσει να συνεχίσει χωρίς χειρουργείο. Μιλώντας όμως με τους ειδικούς, φάνηκε πως η λύση του χειρουργείου είναι η καλύτερη δυνατή, ειδικά μακροπρόθεσμα. 

Αυτό σημαίνει πως θα μείνει εκτός για κάποιο διάστημα. Δεν ξέρω ακριβώς πόσο, όμως μία χειρουργική επέμβαση στον ώμο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Από την εμπειρία μου, μπορείς να ξαναρχίσεις προπονήσεις γρήγορα όμως θα πρέπει να είσαι προσεκτικός στις επαφές και σε όλα αυτά. Οπότε ναι, θα είναι εκτός για μερικό διάστημα».