Μπεν Φόστερ: «Ο Φαν Ντάικ είναι ο κορυφαίος αμυντικός όλων των εποχών»

Μπεν Φόστερ - Βίρτζιλ Φαν Ντάικ

Μπεν Φόστερ: «Ο Φαν Ντάικ είναι ο κορυφαίος αμυντικός όλων των εποχών»

Ιάσονας Τσίλης 21:29 - 14.10.2023 / Ανανεώθηκε: 21:32 - 14.10.2023

Ο Μπεν Φόστερ δήλωσε πως θεωρεί τον Βίρτζιλ Φαν Ντάικ τον κορυφαίο αμυντικό όλων των εποχών, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα η καριέρα του.

Ο Μπεν Φόστερ αποσύρθηκε φέτος από την ενεργό δράση, μετά από μια μεγάλη καριέρα στη αγγλικά γήπεδα.

Ο πρώην τερματοφύλακας των Γουότφορντ και Ρέξαμ, αναφέρθηκε στον αρχηγό της Λίβερπουλ και της εθνικής Ολλανδίας, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια. 

Τον θεωρεί τον καλύτερο κεντρικό αμυντικό στην ιστορία του ποδοσφαίρου, πάνω από θρύλους όπως οι Πάολο Μαλντίνι, Σέρχιο Ράμος και Φρανς Μπεκενπάουερ. Εξήγησε ότι στην εξαιρετική του τριετία μεταξύ 2018 και 2020, ήταν με διαφορά ο κορυφαίος και δεν είχε ξαναδεί απόδοση τόσο υψηλού επιπέδου από κανέναν, στη θέση αυτή.

Ανέφερε ότι ο Φαν Ντάικ, ήταν ο βασικός λόγος που η Λίβερπουλ κατέκτησε το Champions League και την Premier League δύο διαδοχικές χρονιές, ενώ υπενθύμισε, ότι ο Ολλανδός έχασε στο... νήμα τη χρυσή μπάλα το 2019 από τον Λιονέλ Μέσι.

Οι δηλώσεις του Φόστερ

«Νομίζω ότι για τρία συνεχόμενα χρόνια ήταν ο κορυφαίος αμυντικός στον κόσμο. Μετά, είχε έναν πολύ άσχημο τραυματισμό και πιθανότατα ακόμα προσπαθεί να επανέλθει. Ο Φαν Ντάικ, στο απώγειο του είναι ο καλύτερος αμυντικός που έχουμε δει ποτέ. Όταν η Λίβερπουλ κέρδισε την Premier League και το Champions League, ήταν το νούμερο ένα.

Οι άνθρωποι έχουν πολύ κοντή μνήμη και η ρήξη χιαστών που είχε υποστεί ίσως έχει επηρεάσει λίγο την ταχύτητα του».

Ο Ολλανδός αμυντικός, σαφέστατα έχει επηρεαστεί από τον τραυματισμό του και την περσινή σεζόν ήταν... σκιά του εαυτού του. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του για το βεβαρυμένο πρόγραμμα των ομάδων, με τον ίδιο να μην έχει τις ίδιες αντοχές που είχε πριν τρία χρόνια και πριν το σοβαρό του τραυματισμό. Φέτος ωστόσο, εμφανίζεται βελτιωμένος από πέρσι και βοηθάει τη Λίβερπουλ να βρίσκεται όσο πιο κοντά μπορεί στην κορυφή της Premier League.

Θυμίζουμε, ότι η Εθνική Ελλάδος θα τον βρει απέναντι της, την ερχόμενη Δευτέρα (16/10) σε ένα παιχνίδι με χαρακτήρα τελικού, που ενδέχεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στο EURO 2024.