Εξαλλος ο Σάουθγκεϊτ με τις αποδοκιμασίες των Άγγλων στον Χέντερσον: «Δεν μπορώ να το καταλάβω, είναι εκτός λογικής» (vid)

Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ

i

PrtScr

Εξαλλος ο Σάουθγκεϊτ με τις αποδοκιμασίες των Άγγλων στον Χέντερσον: «Δεν μπορώ να το καταλάβω, είναι εκτός λογικής» (vid)

Κώστας Τόπας 11:53 - 14.10.2023

Ο αρχηγός της Αγγλίας, Τζόρνταν Χέντερσον, κατά τη διάρκεια του φιλικού αγώνα με την Αυστραλία αποδοκιμάστηκε από μέρος του κοινού στο «Γουέμπλεϊ».

Οι Άγγλοι οπαδοί δεν έχουν ξεχάσει την επιλογή του Τζόρνταν Χέντερσον να αποχωρήσει από την Λίβερπουλ για την Σαουδική Αραβία. Ο Άγγλος μέσος αποδοκιμάστηκε έντονα από τους οπαδούς για την απόφασή του να ενταχθεί στην Αλ Ιτιφάκ.

Μετά τη νίκη επί της Αυστραλίας (1-0), ο προπονητής των «τριών λιονταριών», Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τοποθετήθηκε για τις αποδοκιμασίες με στόχο τον πρώην παίκτη της Λίβερπουλ.

«Πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Είναι ένας παίκτης με 79 συμμετοχές για την Αγγλία. Η αφοσίωσή του και αυτό που έφερε στην Αγγλία είναι εξαιρετικά πράγματα. Ο ρόλος του εντός και εκτός γηπέδου είναι εκπληκτικά σημαντικός», δήλωσε ο Σάουθγκεϊτ μετά το φιλικό.

«Ξέρω γιατί υπήρξαν αποδοκιμασίες, αλλά μου αψηφά τη λογική»

Μέρος του αγγλικού κοινού επικρίνει τον πρώην αρχηγό της Λίβερπουλ για την ένταξη του στην ομάδα της Αλ Ιτιφάκ αυτό το καλοκαίρι στο άκρως κερδοφόρο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας, μια χώρα όπου οι ομοφυλόφιλοι μπορούν να καταδικαστούν σε σωματική τιμωρία, φυλάκιση ή ακόμα και σε θανατική ποινή, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Η LGBTQI+ κοινότητα θεωρεί τον εαυτό της προδομένη από έναν παίκτη του οποίου οι προηγούμενες θέσεις είχε εκτιμήσει, είτε ήταν η συμβολική χρήση του περιβραχιόνιου του ουράνιου τόξου είτε οι διακηρύξεις υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο στο τέλος του 2022 στο Κατάρ.

«Ξέρω γιατί υπήρξαν αποδοκιμασίες, αλλά μου αψηφά τη λογική. Είμαι απίστευτα εντυπωσιασμένος από την άψογη ηθική όλων των άλλων στη χώρα», πρόσθεσε ο Σάουθγκεϊτ στη συνέντευξη Τύπου. «Παίζουμε με την Ιταλία την Τρίτη (στο Γουέμπλεϊ στα προκριματικά για το Euro-2024,). Ας μείνουμε πίσω από αυτή την ομάδα».

Ο φιλικός αγώνας που έγινε την Παρασκευή (13/10) στο Λονδίνο ήταν ο πρώτος εντός έδρας αγώνας της σεζόν για την ομάδα της Αγγλίας, μετά από μια συνάντηση στην Πολωνία με την Ουκρανία στα προκριματικά και ένα φιλικό με τη Σκωτία στη Γλασκώβη τον Σεπτέμβριο.