Σαλάχ: «Καλώ τους παγκόσμιους ηγέτες να αποτρέψουν τη σφαγή αθώων ψυχών, υπάρχει βία και σκληρότητα»

Σαλάχ: «Καλώ τους παγκόσμιους ηγέτες να αποτρέψουν τη σφαγή αθώων ψυχών, υπάρχει βία και σκληρότητα»

Δημήτρης Χούπης 23:00 - 18.10.2023

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, έκανε έκκληση προς τους παγκόσμιους ηγέτες να αποτρέψουν τη σφαγή των αθώων ανθρώπων.

Η εμπόλεμη κατάσταση στην Παλαιστίνη και στο Ισραήλ συνεχίζεται, έχοντας αφήσει πίσω χιλιάδες νεκρούς. Μάλιστα χθες (17/10) το νοσοκομείο στη Γάζα βομβαρδίστηκε με αποτέλεσμα πάνω από 500 Παλαιστίνιοι να χάσουν τη ζωή τους. 

Βλέποντας αυτές τις σκηνές χάους και βίας ο Μοχάμεντ Σαλάχ αποφάσισε να πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν. Συγκεκριμένα ο Αιγύπτιος επιθετικός της Λίβερπουλ έστειλε το δικό του μήνυμα προς τους παγκόσμιους ηγέτες να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, καλώντας τους την ίδια ώρα να σταματήσουν τη σφαγή αθώων ανθρώπων. 

«Δεν είναι πάντα εύκολο να μιλάς σε τέτοιους καιρούς. Υπάρχει πολλή βία και σκληρότητα. Είναι αφόρητο να βλέπεις την κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων. Όλες οι ζωές είναι ιερές και πρέπει να προστατευτούν. Οι σφαγές πρέπει να σταματήσουν, οικογένειες καταστρέφονται.

Είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να επιτραπεί άμεσα η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Οι άνθρωποι εκεί είναι σε άθλια κατάσταση. Οι σκηνές από το νοσοκομείο χθες το βράδυ ήταν τρομακτικές.

Οι κάτοικοι της Γάζας χρειάζονται φαγητό, νερό και ιατρική βοήθεια επειγόντως. Καλώ παγκόσμιους ηγέτες να ενωθούν και να αποτρέψουν τη σφαγή αθώων ψυχών. Η ανθρωπότητα πρέπει να θριαμβεύσει», είπε σε βίντεο που ανέβασε στα social media ο επιθετικός των «κόκκινων». 

Γερμανός βουλευτής απαιτεί την απέλαση του Μαζραουί που στήριξε δημόσια την Παλαιστίνη - Η θέση της Μπάγερν Μονάχου
BUNDESLIGA

17:37 - 16.10.2023

Γερμανός βουλευτής απαιτεί την απέλαση του Μαζραουί που στήριξε δημόσια την Παλαιστίνη - Η θέση της Μπάγερν Μονάχου

Ο βουλευτής, Γιοχάνες Στάινινγκερ, ζητά την απέλαση του αμυντικού της Μπάγερν Μονάχου, Νουσαΐρ Μαζράουι, που στήριξε δημόσια την Παλαιστίνη.

Ο Αιγύπτιος μάλιστα είχε στείλει βοήθεια στον Παλαιστινιακό λαό δείχνοντας την ανθρώπινη πλευρά του. Η δωρεά έγινε μέσω του Αιγυπτιακού Ιδρύματος Ερυθράς Ημισελήνου και στόχος του 31χρονου είναι να βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερο κόσμο μπορεί.