Ουάρντα υπέρ της Παλαιστίνης: «Εγκληματίας πολέμου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου»

Ουάρντα - Νετανιάχου

i

© Intime

Ουάρντα υπέρ της Παλαιστίνης: «Εγκληματίας πολέμου ο Μπενιαμίν Νετανιάχου»

Ο Αμρ Ουάρντα με ένα post στο Instagram πήρε για δεύτερη φορά ξεκάθαρη θέση κι έστειλε το δικό του μήνυμα για τον πόλεμο μεταξύ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.

Ο πόλεμος μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ είναι το σημείο αναφοράς των τελευταίων ημερών στον πλανήτη, με τον κόσμο να παίρνει θέση μέσω των social media. Πολιτικά μηνύματα είδαμε φυσικά και στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ένα τέτοιο παράδειγμα ήταν και το μήνυμα στήριξης του Καρίμ Μπενζεμά, το οποίο σήκωσε... θύελλα αντιδράσεων.

Από τον... χορό των αντιδράσεων δεν θα μπορούσε να λείπει και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ κι όχι μόνο, Αμρ Ουάρντα. Ο Αιγύπτιος έχει απασχολήσει πολλές φορές την επικαιρότητα με τις ιδιαίτερες συμπεριφορές του, με αποκορύφωμα το μεταγραφικό σίριαλ του καλοκαιριού, που τελικά τον βρήκε να κλείνει στη Φάρκο.

Ο Ουάρντα λοιπόν δημοσιοποίησε ένα post στο instagram και πήρε ξεκάθαρη θέση για το ποιον υποστηρίζει στον πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής ανέβασε μία φωτογραφία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται μέσα στο αίμα και γράφοντας μεταξύ άλλων: «Ο Θεός είναι αρκετός για μένα και είναι ο καλύτερος κριτής».

Να θυμίσουμε επίσης πως πριν μερικές μέρες, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός κοινοποίησε ένα story στο instagram, στο οποίο «καίει» μια σημαία του Ισραήλ, δείχνοντας έτσι ότι είναι υπέρ της Παλαιστίνης.

Καντονά υπέρ της Παλαιστίνης: «Το Ισραήλ κλέβει ανθρώπινα δικαιώματα εδώ και 75 χρόνια»

Την ίδια θέση με τον Αμρ Ουάρντα πήρε και ο Ερίκ Καντονά, ο οποίος τάχθηκε δημόσια υπέρ των Παλαιστινίων, εξηγώντας ότι το μήνυμα «Ελεύθερη Παλαιστίνη» δεν σημαίνει στήριξη στη Χαμάς, ενώ επίσης δεν παρέλειψε να ρίξει «καρφιά» στο Ισραήλ για την κατάσταση που επικρατεί.

Το μήνυμα του Καντονά:

«Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Παλαιστινίων δεν σημαίνει ότι είσαι υπέρ της Χαμάς. Το να λες «Ελεύθερη Παλαιστίνη» δεν σημαίνει ότι είσαι αντισημίτης ή “θέλεις να φύγουν όλοι οι Εβραίοι”. Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει ελεύθεροι Παλαιστίνιοι από την ισραηλινή κατοχή που τους κλέβει τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα τους εδώ και 75 χρόνια.

Ποια είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα που θεωρείται τρομοκρατική ομάδα και γιατί έχει συνδεθεί μαζί της ο Μπενζεμά
REST OF THE WORLD

12:05 - 18.10.2023

Ποια είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα που θεωρείται τρομοκρατική ομάδα και γιατί έχει συνδεθεί μαζί της ο Μπενζεμά

Ποια είναι η Μουσουλμανική Αδελφότητα, με την οποία ο Καρίμ Μπενζεμά φέρεται να έχει σχέσεις σύμφωνα με τον υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλδ Νταρμανέν.

Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει να σταματήσει να εγκλωβίζει 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιους στη μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή του κόσμου, εκ των οποίων οι μισοί είναι παιδιά. Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει τέλος στο απαρτχάιντ που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση. Ελεύθερη Παλαιστίνη σημαίνει να δώσει στους Παλαιστίνιους τον έλεγχο των βασικών υποδομών στη γη τους».