Η «Οδύσσεια» του Ουάρντα κι ένα... τρελό καλοκαίρι γεμάτο ανατροπές

Αμρ Ουάρντα

i

© Intime

Η «Οδύσσεια» του Ουάρντα κι ένα... τρελό καλοκαίρι γεμάτο ανατροπές

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:20 - 10.09.2023 / Ανανεώθηκε: 12:24 - 10.09.2023

Μετά από ένα «σίριαλ» που έμοιαζε ατελείωτο, ο Αμρ Ουάρντα βρήκε τον επόμενο και ίσως τελευταίο σε αυτό το καλοκαίρι σταθμό της καριέρας του.

Μπορεί το όνομα του Αμρ Ουάρντα να ακούστηκε για πολλές ομάδες, ωστόσο ο Αιγύπτιος κατέληξε σε... επαναπατρισμό.

Ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, ήταν δίχως αμφιβολία ο Αμρ Ουάρντα. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έφτασε πολύ κοντά σε αρκετές ομάδες, με κάποιες από αυτές συμφώνησε κιόλας, ωστόσο το... σίριαλ έδειχνε να μην τελειώνει ποτέ. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις ωστόσο, ο Αιγύπτιος επιθετικός φαίνεται να κατέληξε στη Φάρκο. Τουλάχιστον αυτό προανήγγειλε ο πατέρας του Μεντχάτ Ουάρντα, ωστόσο αν δεν πέσουν οι υπογραφές κανένας δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη... φωτιά.

Σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα FilGoal.com ο πατέρας του Αμρ, ανέφερε: «Ο Αμρ Ουάρντα θα ξεκινήσει προπονήσεις με τη Φάρκο αύριο. Ο γιος μου έλαβε τρεις προσφορές από συλλόγους της Αιγυπτιακής Λίγκας, συμπεριλαμβανομένης της Αλ Ιτιχάντ της Αλεξάνδρειας, αλλά η οικονομική προσφορά από την Φάρκο ήταν η καλύτερη και τα δύο μέρη συμφώνησαν πριν από περίπου πέντε ημέρες». Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι η συμφωνία θα αφορά συμβόλαιο ενός έτους.

Σε ότι αφορά το πέρασμά του από την Ελλάδα, ο Ουάρντα αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, του Παναιτωλικού, του Ατρομήτου, του Βόλου και της Λάρισας, με την ομάδα του Περιστερίου να είναι αυτή στην οποία βρήκε την... Ιθάκη του. Συγκεκριμένα, με τον σύλλογο των δυτικών προαστίων ο Αιγύπτιος επιθετικός μέτρησε συνολικά 13 γκολ και εννιά ασίστ σε 42 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Το καλοκαιρινό «σίριαλ» του Ουάρντα

Την πρώτη μέρα του Ιούνη, ο Απόλλων Λεμεσού ανακοίνωσε την αποχώρηση του Αμρ Ουάρντα από τον σύλλογο. Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής εντάχθηκε στην κυπριακή ομάδα τον Ιανουάριο του 2023 από την Ανόρθωση και σημείωσε 19 συμμετοχές, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και μοιράζοντας τέσσερις ασίστ.

«Η Εταιρία Απόλλων Ποδόσφαιρο (Δημόσια) Λτδ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Αμρ Ουάρντα, τον οποίο ευχαριστεί και του εύχεται κάθε επιτυχία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Στη συνέχεια, ο Αιγύπτιος ποδοσφαιριστής ξεκίνησε το δικό του «σόου». Αρχικά έψαξε τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό στην Ευρώπη, ωστόσο τα δεδομένα άλλαξαν. Η Ράζα Καζαμπλάνκα εξέτασε σοβαρά την περίπτωση του 29χρονου εξτρέμ και ήρθε σε συμφωνία για να ολοκληρωθεί αισίως η μεταγραφή. Ο Ουάρντα έγινε κάτοικος Μαρόκου κι επίσημα, ωστόσο αυτό κράτησε μόλις 12 ημέρες!

Συγκεκριμένα, η Ράζα Καζαμπλάνκα με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό πως οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία για λύση της συνεργασίας τους, με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή να επικαλείται ψυχολογικούς και προσωπικούς λόγους.

«Κατόπιν του αιτήματος του Αμρ Ουάρντα για να αποχωρήσει από την ομάδα λόγω ψυχολογικών και προσωπικών λόγων, καταλήξαμε σε αμοιβαία συμφωνία για τη λύση του συμβολαίου του», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η ομάδα από το Μαρόκο. Έπειτα, ο Αμρ Ουάρντα όντας ελεύθερος έψαξε την επιστροφή στην Κύπρο και την βρήκε, καθώς η Δόξα Κατωκοπιάς κατάφερε να κάνει το «μπαμ» και να τον κάνει δικό της. Ο Αιγύπτιος όμως επικαλέστηκε κρίσεις πανικού και έστησε τη Δόξα, λίγες ώρες αφότου είχε συμφωνήσει με την κυπριακή ομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ουάρντα συμφώνησε με την προσφυγική ομάδα για συμβόλαιο 15 χιλιάδων τον μήνα και η Δόξα έκλεισε ιδιωτικό τζετ για να τον φέρει στη Λάρνακα. Μάλιστα, έδωσε 35 χιλιάδες ευρώ για να έρθει στην Κύπρο ο… Σεΐχης, όμως, την ώρα που έπρεπε να μπει στο αεροπλάνο, επικαλέστηκε προβλήματα ψυχικής υγείας.

«Έχω κρίσεις πανικού και πάω στο νοσοκομείο», άκουσαν έκπληκτοι όσοι τον περίμεναν να μπει στο αεροπλάνο για να ολοκληρώσει τη συμφωνία.

Τέλος, τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ανέφεραν πως ο «μαραθώνιος» του Ουάρντα θα ολοκληρωθεί με τελικό προορισμό το Ιράν. Πιο αναλυτικά, ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ανόρθωσης, του Απόλλων Λεμεσού κι όχι μόνο, ήρθε σε συμφωνία με την Εστεγκλάλ από το Ιράν, ωστόσο κι εκεί τα πράγματα δεν κύλησαν ομαλά.

Ο CEO του συλλόγου σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Αιγύπτιος ζήτησε να ταξιδέψει στο Ιράν από το Μαρόκο με ιδιωτικό τζετ, λόγω της κατάστασης του σκύλου του.

«Η Εστεγκλάλ υπέγραψε με τη Δόξα για τη μεταγραφή του Ουάρντα, ακόμη και ο παίχτης υπέγραψε, αλλά δεν ξέρω τι έγινε! Ο παίχτης πρώτα είχε πάει στο Μαρόκο (Ράζα Καζαμπλάνκα) και μετά από δέκα μέρες ανακοίνωσε ότι δεν θέλει να λύσει τη συνεργασία του με την ομάδα (σ.σ. είχε επικαλεστεί ψυχολογικούς λόγους). Την ίδια ώρα ο Ουάρντα διαπραγματευόταν μαζί μας. 

Δεν ξέρω πού βρήκε το τηλέφωνό μου αλλά με πήρε και μου είπε να του βρω ιδιωτικό τζετ για να πάει από το Μαρόκο στο Ιράν. Τον ρώτησα “πού να βρω τζετ;” και μου είπε ότι έχει σκύλο και λόγω της κατάστασης του σκύλου του χρειάζεται ιδιωτικό τζετ. Εγώ προσπάθησα να μάθω πώς μπορούμε να το διευθετήσουμε και σκέφτηκα να αφαιρέσουμε το κόστος από τον μισθό του. Αλλά είδα πως δεν ήταν εύκολο να γίνει καθώς χρειαζόταν σχετική άδεια», είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ο Αλί Κατάρ.

Προς απέλαση ο Ουάρντα από την Κύπρο: «Παραμένει σε περιορισμό»
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

16:15 - 27.08.2023

Προς απέλαση ο Ουάρντα από την Κύπρο: «Παραμένει σε περιορισμό»

Η μεταγραφή του Αμρ Ουάρντα στη Δόξα Κατωκοπιάς έχει περάσει από χίλια κύματα, καθώς δεν του έχει επιτραπεί η είσοδος στη Κύπρο. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα από την χώρα ο Αιγύπτιος αναμένεται να απελαθεί.

Το αστείρευτο ταλέντο του Ουάρντα είναι αδιαμφισβήτητο, με τον Αιγύπτιο να μας το υποδεικνύει συνεχώς στις ομάδες που αγωνίστηκε σε Ελλάδα και Κύπρο. Ωστόσο τα... μυαλά που κουβαλάει ο 29χρονος ποδοσφαιριστής αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα στην περίπτωσή του, με την καριέρα του να έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν αρμόζει στις ποδοσφαιρικές του ικανότητες.