«Εκτός για τουλάχιστον 10 εβδομάδες ο Ρόμπερτσον»

Άντριου Ρόμπερτσον

i

PrtScr

«Εκτός για τουλάχιστον 10 εβδομάδες ο Ρόμπερτσον»

Κώστας Τσιακλής 11:27 - 19.10.2023 / Ανανεώθηκε: 11:32 - 19.10.2023

Δημοσίευμα στην Αγγλία κάνει λόγο πως ο Άντι Ρόμπερτσον θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 10 εβδομάδες. Αυτό το ενδεχόμενο θα δώσει φανέλα βασικού στον Κώστα Τσιμίκα.

Ρεπορτάζ του Ντέιβιντ Μάντοκ της Daily Mirror αναφέρει πως ο αριστερός μπακ της Λίβερπουλ, Άντι Ρόμπερτσον, θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 10 εβδομάδες. Αν αυτό ισχύσει τότε ο Κώστας Τσιμίκας θα πάρει φανέλα βασικού για αρκετό χρονικό διάστημα.

Την Κυριακή (15/10) που μας πέρασε η Σκωτία εξασφάλισε και μαθηματικά την πρόκριση της στην τελική φάση του Euro 2024. Αυτή η επιτυχία όμως ήρθε και με μια μεγάλη απώλεια αφού ο Άντι Ρόμπερτσον είχε τραυματιστεί στον ώμο στο πρώτο παιχνίδι των Σκωτσέζων απέναντι στην Ισπανία, που διεξήχθη την Πέμπτη (12/10).

Τα μαντάτα για τη Σκωτία αλλά κυρίως για τηΛίβερπουλ φαίνεται να μην είναι καλά αφού ρεπορτάζ του Ντέιβιντ Μάντοκ της Daily Mirror αναφέρει πως ο 29χρονος άσος αν χρειαστεί εγχείρηση θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον 10 μέρες. Μάλιστα όπως ισχυρίζεται ο ίδιος υπάρχει και σενάριο που τον θέλει να μένει εκτός ακόμα και για τέσσερις μήνες! Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ρόμπερτσον είχε πιαστεί σε φωτογραφίες να έχει το χέρι δεμένο.

Αυτή η απουσία δίνει την ευκαιρία στον Κώστα Τσίμικα να πάρει φανέλα βασικού. Ο Έλληνας διεθνής μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν έχει καταγράψει μόλις τέσσερις συμμετοχές, με τις τρεις να είναι ως βασικός σε Europa League και Carabao Cup. Στην Premier League έχει πραγματοποιήσει μόλις μια εμφάνιση, η οποία είχε έρθει ως αλλαγή στη νίκη με 3-1 επί της Μπόρνμουθ.

Τα δύο προβλήματα που έχει να λύσει ο Κλοπ

Ο Τσιμίκας είναι ένα από τα αγαπημένα παιδιά της εξέδρας και σημαντικότερη του στιγμή στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είναι το εύστοχο χτύπημα πέναλτι στον τελικό του FA Cup με την Τσέλσι το 2022. Παρά το γεγονός αυτό ο τραυματισμός του Ρόμπερτσον δημιουργεί πονοκέφαλο στον Κλοπ για δύο λόγους. 

Τσιμίκας vs. Ρόμπερτσον: Η επιθετική ικανότητα του Έλληνα μπακ και η δυσκολία στην αμυντική του προσαρμογή
PREMIER LEAGUE

20:00 - 13.10.2023

Τσιμίκας vs. Ρόμπερτσον: Η επιθετική ικανότητα του Έλληνα μπακ και η δυσκολία στην αμυντική του προσαρμογή

Ο Άντι Ρόμπερτσον τραυματίστηκε στο παιχνίδι της Σκωτίας με την Ισπανία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Κώστα Τσιμίκα να πάρει τη φανέλα του βασικού στη Λίβερπουλ. Τι δίνει όμως ο Έλληνας μπακ σε σχέση με τον Σκωτσέζο;

Ο ένας είναι ότι ο Έλληνας μπακ δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στο νέο σύστημα που τον θέλει να είναι τρίτος κεντρικός αμυντικός, κάτι που το πετυχαίνει πιο εύκολα ο Ρόμπερτσον που είναι πιο έμπειρος στη θέση και πιο καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Το άλλο πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Γερμανός είναι το ποιος θα είναι η εναλλακτική λύση καθώς ο Τσιμίκας δεν θα μπορεί να αγωνίζεται σε όλα τα ματς όλων των διοργανώσεων. Αυτή τη στιγμή τραυματίας είναι και ο νεαρός Λουκ Τσέιμπερς και έτσι ο Κλοπ θα πρέπει να βρει κάποια άλλη λύση στο συγκεκριμένο θέμα. Το ρεπορτάζ του Μάντοκ πάντως κάνει λόγο πως αριστερά ίσως μετακινηθεί ο Τζο Γκόμεζ που έπαιξε εκεί υπό τις οδηγίες του Μπρένταν Ρότζερς.