Η Λίβερπουλ με δράστη τον Σαλάχ πήρε το ντέρμπι με την Έβερτον και σκαρφάλωσε στην κορυφή

Οι παίκτες της Λίβερπουλ

i

© Photo by Jan Kruger/Getty Images

Η Λίβερπουλ με δράστη τον Σαλάχ πήρε το ντέρμπι με την Έβερτον και σκαρφάλωσε στην κορυφή

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 16:31 - 21.10.2023 / Ανανεώθηκε: 16:37 - 21.10.2023

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στις νίκες, αφού λύγισε 2-0 την Έβερτον με δύο γκολ Σαλάχ και είναι πλέον πρώτη με Τότεναμ και Άρσεναλ, αλλά και ματς περισσότερο. Βασικός ο Τσιμίκας.

Η Λίβερπουλ επέστρεψε στο σπίτι της και συνάμα στην κορυφή.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ με τον Τσιμίκα βασικό υποδέχθηκε για την ένατη αγωνιστική της Premier League την Έβερτον κι ενώ προερχόταν από ήττα στο Λονδίνο με 2-1 από την Τότεναμ και την ισοπαλία 2-2 εκτός με τη Μπράιτον.

Οι «κόκκινοι» ζορίστηκαν, αλλά μετά το 37’ η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος τους, διότι οι «μπλε» έμειναν με δέκα παίκτες. Έτσι, πίεσε και με δύο γκολ του Σαλάχ στην τελική ευθεία της αναμέτρησης επικράτησε 2-0 και είναι πλέον στην κορυφή ισόβαθμη με Τότεναμ και Άρσεναλ, αλλά και ματς περισσότερο.

Η Έβερτον απείλησε πρώτη στο ντέρμπι. Ο Μακνίλ στο 2’ έβγαλε τη σέντρα κι ο Κάλβερτ-Λιούιν πήρε την κεφαλιά, με τον Άλισον να μπλοκάρει σταθερά. Στη συνέχεια η Λίβερπουλ πήρε μπρος και ξεκίνησε να δημιουργεί τις δικές της ευκαιρίες. Στο 6ο λεπτό, ο Τσιμίκας έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, χωρίς όμως να καταφέρει κάποιος εκ των φορ των κόκκινων να το εκμεταλλευτεί.

Λίγα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ. Ο Ντίας υποδέχτηκε την μπάλα έπειτα έξυπνη κάθετη πάσα του Σόμποσζλαϊ, ωστόσο το σουτ του Κολομβιανού σταμάτησε τελευταία στιγμή ο Γιανγκ. Το πρώτο 20λεπτο στο ντέρμπι ολοκληρώθηκε με την ομάδα του Κλοπ να έχει την κατοχή, ωστόσο χωρίς να υπάρχει ουσία.

Στο 37’ κι ενώ όλα κυλούσαν ομαλά τα αίματα άναψαν. Ο Ντίας πέρασε τον Γιανγκ από τα αριστερά και ο δεξιός μπακ της Έβερτον τον ανέτρεψε, για να δει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες για τη συνέχεια του ντέρμπι. Στα εναπομείναντα λεπτά του πρώτου μέρους, τα «ζαχαρωτά» δέχτηκαν μεγάλη πίεση, ωστόσο άντεξαν και κράτησαν το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να αναζητεί επίμονα το γκολ. Στο 53’ σουτ του Σαλάχ κόντραρε, νέο σουτ του ΜακΑλιστερ έσωσε την Έβερτον με επέμβαση ο Ταρκόφσκι. Στο 62’ ο Τσιμίκας άφησε τη θέση του στον Νούνιες και οι γηπεδούχοι άρχισαν να ασκούν όλο και πιο ασφυκτική πίεση, αφού είχαν πλέον στο γήπεδο και τον Ουρουγουανό φορ.

Στο 72’ η Λίβερπουλ ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κιν. Ο Πόουσον αρχικά δεν έδωσε κάτι, αλλά κλήθηκε στο VAR κι έδωσε την παράβαση. Ο Σαλάχ πήγε στην άσπρη βούλα κι έστειλε τη μπάλα αριστερά με τον Πίκφορντ ανήμπορο ν’ αντιδράσει.

Η Λίβερπουλ με το γκολ και αριθμητικό πλεονέκτημα είχε τον απόλυτο έλεγχο κι αναζητούσε το 2-0 για να τελειώσει τον αγώνα. Στο 82’ κεφαλιά του Ζότα, μπλόκαρε ο Πίκφορντ και στο 90’ σουτ του Έλιοτ, απέκρουσε ο Πίκφροντ και η μπάλα κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ. Στο 92’ ο Ζότα είχε εκπλητική ενέργεια, αλλά το δυνατό σουτ έφυγε άουτ, ενώ στο 95’ σουτ του Σομποσζλάι επίσης δεν βρήκε στόχο.

Απίθανος Αλεξάντερ-Άρνολντ: Παίζει βασικός 24 ώρες μετά το σοβαρό τροχαίο!
PREMIER LEAGUE

14:25 - 21.10.2023

Απίθανος Αλεξάντερ-Άρνολντ: Παίζει βασικός 24 ώρες μετά το σοβαρό τροχαίο!

Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ μπορεί να προέρχεται από το μεγάλο σοκ που υπέστη την Παρασκευή (20/10), όταν και ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο, όμως δηλώνει έτοιμος και ξεκινάει βασικός στο παιχνίδι απέναντι στην Έβερτον.

Στο 97’ σημειώθηκε τελικά το 2-0. Σε μία αντεπίθεση, τη στιγμή που η Έβερτον έψαχνε απεγνωσμένα τον βαθμό, ο Νούνιες έδωσε στον Σαλάχ κι αυτός με αριστερό πλασέ έκανε το 2-0.