Ντάις: «Πως γίνεται να μην πήρε δεύτερη κίτρινη ο Κονατέ - Είναι ντροπή να καταλήγουμε να μιλάμε για τη διαιτησία»

Σον Ντάις

i

©print screen

Ντάις: «Πως γίνεται να μην πήρε δεύτερη κίτρινη ο Κονατέ - Είναι ντροπή να καταλήγουμε να μιλάμε για τη διαιτησία»

Κώστας Τσιακλής 13:39 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 22.10.2023

Ο προπονητής της Έβερτον, Σον Ντάις, ήταν έξαλλος με την απόφαση του Γρεγκ Πόουσον να μην αποβάλει τον Ιμπραχίμα Κονατέ με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Ο προπονητής της Έβερτον, Σον Ντάις, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τη Λίβερπουλ και εξέφρασε τα παράπονα του για τη διαιτησία.

Η Λίβερπουλ λοιπόν επικράτησε με 2-0 της Έβερτον στο ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ και επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο αγωνιστικές. Οι «κόκκινοι» είχαν ανέβει προσωρινά στην κορυφή αφού στη συνέχεια τους προσπέρασαν Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι «toffees» έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 38' λόγω αποβολής του Άσλεϊ Γιάνγκ.

Ο προπονητής της Έβερτον, Σον Ντάις, μίλησε για το παιχνίδι και εξέφρασε τα παράπονα του για τη διαιτησία. Συγκεκριμένα ο Άγγλος τεχνικός παραπονέθηκε για τη φάση του 65' όπου ο Κονατέ, έχοντας κίτρινη κάρτα ανέτρεψε τον Μπέτο στη μεσαία γραμμή. Ο Ντάις θεωρεί πως ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός θα έπρεπε να αποβληθεί και οι δύο ομάδες να αγωνίζονται με δέκα παίκτες. Το σκορ σε εκείνο το σημείο ήταν 0-0.

Συγκεκριμένα ο Ντάις είπε: «Δεν θέλω πραγματικά να μιλήσω για τη διαιτησία, αλλά δεν έχω άλλη επιλογή σήμερα, Νομίζω ότι πολλές από τις αποφάσεις ήταν πολύ δύσκολο να της δεχθείς, αλλά η κύρια ήταν αυτή με τον κεντρικό αμυντικό τους (Κονατέ). Είναι αδύνατο που δεν πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και να πάει το παιχνίδι στο 10 εναντίον 10. Νομίζω ότι αυτό είναι πολύ απογοητευτικό και θα εκπλαγώ αν κάποιος διαφωνήσει με αυτό.

Μίλησα με τον διαιτητή μετά το παιχνίδι και είπε ότι νόμιζε ότι η μπάλα έφυγε από αυτόν (Μπέτο) και επομένως δεν ήταν κίτρινη κάρτα που… δεν έχω ιδέα. Δεν είναι πυρηνική φυσική. Είναι ντροπή να καταλήγουμε να μιλάμε για τη διαιτησία. Γιατί πιστεύετε ότι ο προπονητής τους έβγαλε τον Κονατέ όσο πιο γρήγορα μπορούσε; Δεν μπορώ να θυμηθώ την τελευταία φορά που μίλησα ανοιχτά για διαιτητές και αποφάσεις, αλλά αυτή είναι απίστευτη για μένα.

Οι κορυφαίες στιγμές του θρυλικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (vids)
PREMIER LEAGUE

12:07 - 22.10.2023

Οι κορυφαίες στιγμές του θρυλικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον (vids)

Ο Σερ Μπόμπι Τσάρλτον δεν βρίσκεται πια μαζί μας ωστόσο η ιστορία που αφήνει πίσω του είναι μεγάλη. Από το αεροπορικό δυστύχημα του 1958 μέχρι την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και της Χρυσής Μπάλας...

Έχω δει το βίντεο και μέσα σε ένα δευτερόλεπτο λέει, "Δεν υπάρχει περίπτωση". Δεν έδωσε ούτε στον εαυτό του χρόνο σκέψης. Αν δώσει στον εαυτό του 10 δευτερόλεπτα, βάζω στοίχημα ότι δίνει μια κίτρινη. Ειδικά στο σύγχρονο παιχνίδι. Είναι παράξενο για μένα. Δεν συμφωνώ με τον κανόνα του VAR σε αυτό. Νομίζω ότι εκεί πρέπει να μπει το VAR και να πει "κίτρινη, κίτρινη, κίτρινη". Γιατί αυτό πρέπει να είναι το VAR για να διορθώνει τέτοια πράγματα όπως σήμερα. Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι για τη διαιτησία του αγώνα, ήταν πολύ περίεργο».