MVP κόντρα στη Σέφιλντ ο Μαγκουάιρ - Το ασύλληπτο ποσοστό νικών που έχει ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Χάρι Μαγκουάιρ

i

©Photo by Daniel Chesterton/Offside/Offside via Getty Images

MVP κόντρα στη Σέφιλντ ο Μαγκουάιρ - Το ασύλληπτο ποσοστό νικών που έχει ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Κώστας Τσιακλής 10:23 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 10:28 - 22.10.2023

Ο Χάρι Μαγκουάιρ πήρε το βραβείο για τον πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει και ένα αξιοζήλευτο στατιστικό που «τρέχει» από τον Οκτώβριο του 2022.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ ήταν εκπληκτικός στο ματς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντμε τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη. Ταυτόχρονα έδωσε συνέχεια σε ένα εντυπωσιακό στατιστικό που λίγοι θα έχουν στα υπόψη τους.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ λοιπόν πέρασε νικηφόρα από την έδρα της ουραγού, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με 1-2. Λυτρωτής για την ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ ήταν ο Ντιόγκο Νταλότ που πέτυχε το νικητήριο γκολ και επέτρεψε στους «κόκκινους διαβόλους» να ανέβουν στην 8η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς. Παρ' όλα αυτά ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα ήταν άλλος.

Ο λόγος για τον Χάρι Μαγκουάιρ που κατακρίθηκε έντονα τον τελευταίο καιρό ωστόσο χθες ήταν άψογος. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός είχε τις περισσότερες επαφές με τη μπάλα (104), 100% κερδισμένα τάκλιν, τις περισσότερες πάσες (76) και 14 προωθήσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου (περισσότερες για την ομάδα του). Επίσης κέρδισε οκτώ φορές τη μπάλα ενώ είχε και πέντε κερδισμένες εναέριες μονομαχίες. 

«Πιστεύω ότι το άξιζε και έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Έδειξε προσωπικότητα και έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο, διάβασε το παιχνίδι πολύ καλά. Είμαι χαρούμενος με αυτή την εμφάνιση του», είχε δηλώσει για αυτόν ο προπονητής του, Έρικ Τεν Χαχ.

Το ασύλληπτο ποσοστό νικών του Μαγκουάιρ

Ο Μαγκουάιρ έδωσε συνέχεια σε ένα εξαιρετικό στατιστικό που έχει με το μέρος του που μάλλον ελάχιστοι θα έχουν εις γνώση τους. Συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2022 ο 30χρονος ξεκίνησε βασικός σε 16 αγώνες και μετράει 15 νίκες και μόλις μια ήττα (3-0 από τη Σεβίλλη για τα προημιτελικά του Europa League). Αυτό το γεγονός αναλογεί σε ποσοστό νικών 94%! Επιπλέον σε αυτά τα παιχνίδια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δέχεται 0.7 γκολ ανά 90 λεπτά.