Ποτσετίνο: «Είμαστε απογοητευμένοι όμως πήραμε πολλά θετικά στοιχεία - Δεν φταίει ο Σάντσεθ»

Μαουρίσιο Ποτσετίνο

i

© PrtScr

Ποτσετίνο: «Είμαστε απογοητευμένοι όμως πήραμε πολλά θετικά στοιχεία - Δεν φταίει ο Σάντσεθ»

Κώστας Τσιακλής 09:38 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 09:42 - 22.10.2023

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, μίλησε για το ματς με την Άρσεναλ αλλά και για τον θάνατο του θρυλικού, Σερ Μπόμπι Τσάρλτον.

Η Τσέλσι προηγήθηκε με 2-0 κόντρα στην Άρσεναλ όμως δεν κατάφερε τελικά να νικήσει μένοντας στην ισοπαλία με σκορ 2-2. Αυτό το αποτέλεσμα κράτησε τους «μπλε» χωρίς νίκη απέναντι σε ομάδα του Big-6 από τον Ιανουάριο του 2022!

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίσιο Ποτσετίνο, πάντως κρατά τα θετικά από το παιχνίδι, παρά την πίκρα του αποτελέσματος. «Φυσικά είμαστε απογοητευμένοι στο τέλος, αλλά δεν μπορούμε να δούμε μόνο τα τελευταία λεπτά. Υπήρχαν πολλά θετικά πράγματα. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα. Χάσαμε δύο βαθμούς με τρόπο που δεν θέλεις να τους χάσεις ποτέ, αλλά αφού παίξαμε με μια ομάδα που πάλευε για την Premier League την περασμένη σεζόν, μπορούμε να πάρουμε πολλά θετικά και να είμαστε περήφανοι.

Δείξαμε μεγάλο χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ήμασταν ανταγωνιστικοί, αξίζαμε περισσότερα και πρέπει να συνεχίσουμε να πιστεύουμε γιατί θα έρθουν καλά πράγματα. Μου αρέσει ο τρόπος που νιώθουν οι παίκτες τώρα. Είναι πραγματικά αναστατωμένοι. Θέλω να το δω αυτό. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Είμαστε σε καλό δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Αργεντινός προστάτευσε και τον Ρόμπερτ Σάντσεθ, ο οποίος είχε κάνει το λάθος στο πρώτο γκολ της Άρσεναλ, στη φάση που άλλαξε ουσιαστικά όλη την ιστορία του αγώνα: «Είμαστε τόσο χαρούμενοι μαζί του. Φυσικά είναι απογοητευμένος και στενοχωρημένος με την απόφασή του αλλά λάθη γίνονται στο ποδόσφαιρο. Αυτό το γκολ έδωσε πίστη στην Άρσεναλ. Μπορούμε ίσως να διαβάσουμε καλύτερα την κατάσταση, το ρυθμό, το timing. Μπορούμε να ρισκάρουμε στα 77 λεπτά γιατί είναι η φιλοσοφία μας, αλλά ίσως υπάρχει άλλη απόφαση που μπορούμε να πάρουμε. Δεν φταίει κάποιος. Μπορεί να συμβεί. Θα έρθει με τον καιρό πότε πρέπει να είμαστε ήρεμοι και πότε να ρισκάρουμε. Είμαστε ακόμα μια πολύ νέα ομάδα που γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον».

Ο Ποτσετίνο αποθέωσε τον Μαρκ Κουκουρέγια για τις εμφανίσεις του ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ισπανός μπακ είχε φτάσει ένα βήμα μακριά από την αποχώρηση από τους «μπλε». Συγκεκριμένα ο Ποτσετίνο δήλωσε: «Ήταν τόσο ξεκάθαρο όταν φτάσαμε εδώ πριν από τρεις μήνες κάποιοι παίκτες ίσως έμεναν ή ίσως έφευγαν. Ο Μαρκ και ο σύλλογος αποφάσισαν να μείνει στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Προπονείται πολύ καλά, έπαιξε πολύ καλά απέναντι σε έναν πολύ καλό παίκτη όπως ο Σάκα. Του αξίζουν τα εύσημα. Δουλεύει πολύ σκληρά, μπόρεσε να παίξει στη δεξιά πλευρά και εξαιτίας αυτού η ομάδα θα είναι μόνο καλύτερη».

Τέλος ο Ποτσετίνο αναφέρθηκε και στον θάνατο του θρυλικού Σερ Μπόμπι Τσάρλτον λέγοντας: «Είμαι πραγματικά λυπημένος. Θέλω να στείλω τις καλύτερες ευχές μου στην οικογένεια. Είχε μεγάλη απήχηση όταν λάβαμε τα νέα. Χάνουμε έναν καταπληκτικό άνθρωπο, έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο, και θα μας λείψει γιατί ήταν ένα σύμβολο στο άθλημά μας».