Η γκολάρα του Νταλότ χάρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη δεύτερη σερί νίκη της

Ντιόγκο Νταλότ

i

©Photo by George Wood/Getty Images

Η γκολάρα του Νταλότ χάρισε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη δεύτερη σερί νίκη της

Κώστας Τσιακλής 00:02 - 22.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 22.10.2023

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 1-2 της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη της στην Premier League.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε όμως τελικά πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ με σκορ 1-2. Λυτρωτής για τους «κόκκινους διαβόλους» ήταν ο Ντιόγκο Νταλότ. 

Η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς ήταν για τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Στο 3' ο Όλιβερ ΜακΜπέρνι πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή και έκανε ένα σουτ όμως ο Αντρέ Ονάνα ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε τη μπάλα. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απείλησε σοβαρά για πρώτη φορά στο 16'. Ο Άντονι βρέθηκε μέσα στην περιοχή και έκανε ένα σουτ, υποχρεώνοντας τον Φοντέριγχαμ σε σπουδαία απόκρουση.

Στο 25' η Σέφιλντ έγινε ξανά επικίνδυνη. Ο Κάμερον Άρτσερ έκανε ένα ωραίο σουτ όμως ο Ονάνα είχε και πάλι την απάντηση, απομακρύνοντας σε κόρνερ. Στο 28' οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπρούνο Φερνάντες γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα (είχε βάλει τα δύο γκολ με τη Μπρέντφορντ στις καθυστερήσεις).

Επτά λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης υπέπεσε σε χέρι μέσα στην περιοχή της ομάδας του και ο διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ, έδωσε πέναλτι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ. Ο ΜακΜπέρνι ευστόχησε και έκανε το 1-1 στο 34'. Οκτώ λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ανατροπή όμως ο Ονάνα σταμάτησε ξανά τον Άρτσερ. 

Οι τελευταίες φάσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αρχικά στο 44' ο Φερνάντες εκτέλεσε φάουλ όμως στάθηκε άτυχος αφού η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα ο Ράσμους Χόιλουντ βρέθηκε απέναντι στον Φοντέριγχαμ, ο οποίος νίκησε τον Δανό επιθετικό σε φάση τετ-α-τετ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ μπήκε όπως στο πρώτο και απείλησε στο 48' με το σουτ του Όλιβερ Νόργουντ που έφυγε λίγο άουτ. Πέντε λεπτά αργότερα έφτασε ξανά κοντά στο γκολ όμως ο Ονάνα απέκρουσε το σουτ του Μπρούστερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντέδρασε και απείλησε δις στο 56ο και στο 58' αντίστοιχα,

Αρχικά ο Χόιλουντ νικήθηκε ξανά από τον Φοντέριγχαμ ενώ στη συνέχεια ο Ράσφορντ έστειλε τη μπάλα άουτ από καλή θέση μέσα στην περιοχή. Στο 58' οι «κόκκινοι διάβολοι» ήταν ξανά άτυχοι αφού ο Σοφιάν Άμραμπατ είδε και αυτός (όπως ο Φερνάντες) να σταματάει στο δοκάρι. Τελικά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρήκε τη λύση στο 77' με το φοβερό σουτ του Ντιόγκο Νταλότ που έκανε το 1-2.

Στη συνέχεια η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα και μάλιστα είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο γκολ. Στο 87' ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο μπήκε στην περιοχή και επιχείρησε ένα σουτ που κατέληξε λίγο έξω. Το 1-2 ήταν το τελικό αποτέλεσμα και κάπως έτσι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της και ανέβηκε στην 8η θέση με 15 βαθμούς. Από την άλλη η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ έμεινε τελευταία με μόλις ένα βαθμό.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 9ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ