Champions League: Η δύσκολη αποστολή της Σίτι και η «μονομαχία» στο Μιλάνο

Έρλινγκ Χάαλαντ

i

Έρλινγκ Χάαλαντ/©Photo by Julian Finney/Getty Images/Ideal Images

Champions League: Η δύσκολη αποστολή της Σίτι και η «μονομαχία» στο Μιλάνο

Sportal newsroom 10:24 - 22.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:35 - 22.02.2023

Με δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις ολοκληρώνεται απόψε (22/2) η πρώτη αγωνιστική της φάσης των 16 του UEFA Champions League.

Η Μάντσεστερ Σίτι ταξιδεύει στην Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Λειψία στη «Ρεντ Μπουλ Αρίνα», ενώ η Ίντερ θα υποδεχτεί την ανεβασμένη Πόρτο του Σέρτζιο Κονσεϊσάο, με φόντο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Λειψία – Μάντσεστερ Σίτι

Η Λειψία θα υποδεχτεί τη Μάντσετσερ Σίτι απόψε (22/2, 22:00), σε μία αναμέτρηση που υπόσχεται πολλά γκολ. Οι «ταύροι» προέρχονται από το σπουδαίο διπλό στην έδρα της Βόλφσμπουργκ (0-3), μία μεγάλη νίκη που τους έδωσε την κατάλληλη ψυχολογία ενόψει της αποψινής αναμέτρησης. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε βρίσκεται στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα στην Bundesliga και μετρά μόλις μία ήττα στα τελευταία είκοσι επίσημα ματς που έχει δώσει. Το έργο της όμως απέναντι στους «πολίτες» είναι αρκετά δύσκολο, καθώς θα στερηθεί επίσης τις υπηρεσίες των Γκούλασι και Ντάνι Όλμο λόγω τραυματισμού.

Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι προέρχεται από το στραβοπάτημα κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ (1-1), ένα αποτέλεσμα που την έστειλε ξανά στην δεύτερη θέση της Premier League και στο -2 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει δείξει κάποια σημάδια βελτίωσης με αποκορύφωμα την μεγάλη εμφάνιση και την εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Άρσεναλ (1-3) για το πρωτάθλημα, ενώ η κατάκτηση του Champions League παραμένει όπως κάθε σεζόν τα τελευταία χρόνια ένας διακαής πόθος για τον σύλλογο. Στα αγωνιστικά, οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Στόουνς και Λαπόρτ όπως επίσης και ο Κέβιν Ντε Μπρόινε θα απουσιάσουν από την αναμέτρηση.

Πιθανές εντεκάδες :

Λειψία (Μάρκο Ρόζε): Μπλάζβιχ, Κλόστερμαν, Όρμπαν, Γκβάρντιολ, Ράουμ, Λάινερ, Σόμποσλαϊ, Σλάγκερ, Φόρσμπεργκ, Σίλβα, Βέρνερ

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Ακάντζι, Ακέ, Ρόδρι, Γκούντογαν, Σίλβα, Γκρίλις, Μαχρέζ, Χάαλαντ

Ίντερ – Πόρτο

Στο άλλο ζευγάρι της βραδιάς, η Ίντερ θα υποδεχτεί την Πόρτο (22/2, 22:00) σε μία αναμέτρηση από τα παλιά. Οι «νερατζούρι» διανύουν μια αρκετά καλή περίοδο έχοντας μόλις μία ήττα στα τελευταία 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στο πρωτάθλημα βρίσκονται στην δεύτερη θέση στο -15 από την πρώτη Νάπολι. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι προέρχεται από τη νίκη κόντρα στην Ουντινέζε με 3-1, ενώ στη αποψινή αναμέτρηση δεν θα έχει απουσίες, παρά μόνο του Χοακίν Κορέα ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού.

Από την άλλη, η Πόρτο προέρχεται από την δύσκολη εντός έδρας επικράτηση κόντρα στην Ρίο Άβε (1-0), δίνοντας συνέχεια έτσι στο νικηφόρο σερί που έχει χτίσει στις δέκα τελευταίες αναμετρήσεις. Η ομάδα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο βρίσκεται στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, πέντε βαθμούς πίσω από την Μπενφίκα και απόψε θα ταξιδέψει στο Μιλάνο με σκοπό να διατηρήσει το αήτηττητο σερί δίχως ήττα των 22 τελευταίων αναμετρήσεων. Στα αγωνιστικά, από τους «δράκους» θα απουσιάσει για την συγκεκριμένη αναμέτρηση ο Γκαμπριέλ Βερόν λόγω τραυματισμού.

Πιθανές εντεκάδες :

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Μικιταριάν, Τσαλχάνογλου, Τζέκο, Ντιμάρκο, Μαρτίνεζ

Πόρτο (Σέρτζιο Κονσεϊσάο): Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Μάριο, Πέπε, Μαρκάνο, Σανούσι, Φράνκο, Γκρούγιτς, Πεπέ, Εουστάκιο, Ταρέμι, Μαρτίνεθ