Πως συνδέεται το γήπεδο του τελικού του Champions League με τον Ολυμπιακό

Καρεμπέ και Μπερκάντ

i

© Intime

Πως συνδέεται το γήπεδο του τελικού του Champions League με τον Ολυμπιακό

Τζιοβάνι Ζάκαρη 17:06 - 10.06.2023

Ένα απίθανο στατιστικό συνδέει το γήπεδο στο οποίο θα διεξαχθεί ο τελικός του UEFA Champions League, ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ, με τον Ολυμπιακό.

Τα βλέμματα ολόκληρης της Ευρώπης - αν όχι του κόσμου - στρέφονται στον μεγάλο τελικό του UEFA Champions League (10/06), με τις Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ να δίνουν ραντεβού στην Κωνσταντινούπολη, έχοντας ως ακαταμάχητη επιθυμία την κατάκτηση του τροπαίου. Το στάδιο το οποίο αναμένεται να φιλοξενήσει την αναμέτρηση αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά στη Γηραιά Ήπειρο, με το «Κεμάλ Ατατούρκ» να υποδέχεται για δεύτερη φορά φιναλίστ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Το ρεκόρ γράφει «Ολυμπιακός»

Ωστόσο το ρεκόρ προσέλευσης κόσμου στις κερκίδες του δεν αφορά ούτε το UEFA Champions League, ούτε γενικότερα κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Αντιθέτως, αφορά ένα φιλικό παιχνίδι! Πιο αναλυτικά, στις 31 Ιουλίου του 2002, η Γαλατασαράι υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό, με τις δύο ομάδες να προετοιμάζονται για τους αγώνες της Ευρώπης που θα ακολουθούσαν λίγες εβδομάδες αργότερα. Το παιχνίδι αυτό καθ'αυτό αποτελούσε από μόνο του μία αιτιολογία για να βρεθεί κόσμος στις κερκίδες, αφού η πρωταθλήτρια Τουρκίας αντιμετώπιζε τον πρωταθλητή Ελλάδας, δύο χώρες με αρκετά μεγάλη κόντρα. 

Όμως στο γήπεδο κάθε θέση - και με το παραπάνω - ήταν γεμάτη για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Οι 79,414 φίλαθλοι που έκατσαν στην εξέδρα του «Κεμάλ Ατατούρκ», το έκαναν για να βρεθούν στα εγκαίνια της νεόκτιστης αρένας. Πιο αναλυτικά, την ημερομηνία εκείνη το στάδιο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά, με τις κατασκευές του να ολοκληρώνονται λίγο καιρό πριν. Για την ιστορία,οι «ερυθρόλευκοι» παρουσίασαν μέτρια εικόνα και έτσι ηττήθηκαν με σκορ 2-0.

Σε παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι μετά από 13 χρόνια ο ιδιοκτήτης της ομάδας Σεΐχης Μανσούρ
CHAMPIONS LEAGUE

15:49 - 10.06.2023

Σε παιχνίδι της Μάντσεστερ Σίτι μετά από 13 χρόνια ο ιδιοκτήτης της ομάδας Σεΐχης Μανσούρ

Ο ιδιοκτήτης της Μάντσεστερ Σίτι, Σεΐχης Μανσούρ θα βρεθεί στον τελικό του Champions League με την Ίντερ και αυτό είναι το πρώτο παιχνίδι της ομάδας του που θα δει από κοντά μετά από 13 χρόνια.

Το πρώτο γκολ του ματς μπήκε στο 28ο λεπτό, όταν ο Μπερκάντ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή και κατέληξε στα δίχτυα του Φάνη Κατεργιαννάκη, μετά από κόντρα στον Άντζα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Αρίφ Ερντέμ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.