Η ώρα της κλήρωσης του Champions League και τα γκρουπ δυναμικότητας

Champions League

i

©Intime

Η ώρα της κλήρωσης του Champions League και τα γκρουπ δυναμικότητας

Μαρία Δαλιάνη • 11:24 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 17:56 - 05.12.2023

Σήμερα το απόγευμα (31/08,19:00) θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους ομίλους του Champions League με τους οχτώ ομίλους της διοργάνωσης να σχηματίζονται. Δείτε σε πιο κανάλι θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε την διαδικασία αλλά και τα γκρουπ δυναμικότητας.

Τα play offs του Champions League ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ (30/08) και σήμερα (31/08,19:00) αναμένεται να μάθουμε τους ομίλους της διοργάνωσης.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στην Nιόν και θα μεταδοθεί ζωντανά από την COSMOTE SPORT 1HD ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να παρακολουθήσει την κλήρωση και από το επίσημο σάιτ της UEFA.

Να θυμίσουμε πως δεν θα έχουμε ελληνική συμμετοχή αφού Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αποκλείστηκαν από Μπράγκα και Αντβέρμπ αντίστοιχα.

Στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας τοποθετούνται αυτομάτως οι κάτοχοι του περσινού Champions League και Europa League, μαζί με τις πρωταθλήτριες ομάδες των κορυφαίων πρωταθλημάτων στην κατάταξη της UEFA. Πρόκειται για τις Μάντσεστερ Σίτι και την Σεβίλλη τις οποίες είδαμε και πρόσφατα να αγωνίζονται στην Ελλάδα για τον τελικό του Super Cup με τους Άγγλους να επικρατούν επί των Ισπανών στην διαδικασία των πέναλτι (1-1, κανονική διάρκεια) ενώ στο ίδιο γκρουπ συμπεριλαμβάνονται η Μπαρτσελόνα, η Νάπολι, η Μπάγερν, η Παρί, η Μπενφίκα και η Φέγενορντ.

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας στο οποίο βρίσκονται οmάδες που παίζει ρόλο η βαθμολογία που έχει συγκεντρώσει ο κάθε σύλλογος στην UEFA βρίσκονται οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ίντερ, Ντόρτμουντ, Ατλέτικο, Λειψία, Πόρτο και Άρσεναλ.

Στο 3ο γκρουπ βρίσκονται οι Σαχτάρ Ντόνετσκ, Σάλτσμπουργκ, Μπράγκα, Μίλαν, Λάτσιο, Ερυθρός Αστέρας, Αϊντχόφεν, Κοπεγχάγη. 

Το 4ο γκρουπ αποτελούν οι, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Γαλατάσαραϊ, Σέλτικ, Νιούκαστλ, Ουνιόν Βερολίνου, Λανς, Αντβέρπ, Γιουνγκ Μπόις.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Πρώτο Γκρουπ δυναμικότητας

1. Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

2. Σεβίλλη (Ισπανία)

3. Μπαρτσελόνα (Ισπανία)

4.Νάπολι (Ιταλία)

5. Μπάγερν (Γερμανία) 

6. Παρί (Γαλλία)  

7. Μπενφίκα (Πορτογαλία) 

 8. Φέγενορντ (Ολλανδία)

Δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας

1.Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 

2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 

3. Ίντερ (Ιταλία)

 4. Ντόρτμουντ (Γερμανία)  

5. Ατλέτικο (Ισπανία) 

6. Λειψία (Γερμανία)  

7. Πόρτο (Πορτογαλία) 

8. Άρσεναλ (Αγγλία) 

Τρίτο γκρουπ δυναμικότητας

1. Σαχτάρ (Ουκρανία) 

 2. Ζάλτσμπουργκ (Αυστρία)  

3. Μίλαν (Ιταλία) 

 4. Μπράγκα (Πορτογαλία)  

5. Αϊντχόφεν (Ολλανδία)  

6. Λάτσιο (Ιταλία)  

7. Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)  

8. Κοπεγχάγη (Δανία) 40,500

Τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας

1. Γιούνγκ Μπόις (Ελβετία)

 2. Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 

3. Γαλατάσαραϊ (Τουρκία) 

4. Σέλτικ (Σκωτία) 

5. Νιούκαστλ (Αγγλία) 6. 

6. Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)

 7. Αντβέρπ (Βέλγιο) 

8. Λανς (Γαλλία)

Μετά και την ολοκλήρωση της κλήρωσης αναμένεται να ανακοινωθεί και το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης με την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης να είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου και Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου.

Η UEFA εκτός από την κλήρωση της διοργάνωσης θα πραγματοποιήσει και βραβεύσεις με τους, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Έρλινγκ Χάαλαντ και Λιονέλ Μέσι να διεκδικούν το βραβείο του καλύτερου παίκτης της σεζόν, ενώ οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Σιμόνε Ιντσάγκι και Λουτσιάνο Σπαλέτι αυτό του κορυφαίου προπονητή.