Οι Πέμπτες της... κολάσεως - Γιατί στην ΕΛ.ΑΣ. «έτρεμαν» το ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ στο Europa League

Ελληνική Αστυνομία

i

©Intime

Οι Πέμπτες της... κολάσεως - Γιατί στην ΕΛ.ΑΣ. «έτρεμαν» το ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ στο Europa League

Κωνσταντίνος Ζήκος 11:17 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 14:09 - 31.08.2023

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αντβέρπ στη ρεβάνς για τα Play-Offs του UEFA Champions League και έτσι συνεχίζει στους ομίλους του Europa League. Εκεί βρίσκεται ήδη ο Παναθηναϊκός, μετά τον αποκλεισμό από τη Μπράγκα και σύντομα ίσως να βρεθεί και ο Ολυμπιακός, αν καταφέρει φυσικά να αποκλείσει απόψε(31/8) την Τσουκαρίτσκι στη Σερβία. Σενάριο που όπως φαίνεται, δημιουργεί «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ.

Η ΑΕΚ γνώρισε και δεύτερη ήττα απέναντι στην Αντβέρπ, αυτή τη φορά στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από τα Play-Offs του UEFA Champions League. Έτσι, η Ένωση θα συμμετάσχει στους ομίλους του Europa League, μαζί με τον Παναθηναϊκό, αλλά κατά πάσα πιθανότητα και τον Ολυμπιακό. Γεγονός που έχει δημιουργήσει έναν επιπλέον «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ, η οποία... θα ευχόταν την πρόκριση της ΑΕΚ στο UEFA Champions League.

Αυτό γιατί και οι τρείς ομάδες της Αττικής, θα αγωνίζονται όλες την ίδια μέρα(Πέμπτη), με αποτέλεσμα το έργο της ελληνικής αστυνομίας να γίνει ακόμα πιο δύσκολο, αφού τις ημέρες των αγώνων για το Europa League, θα πρέπει να ελέγχει τουλάχιστον δύο με τρία γήπεδα ταυτόχρονα. Η κατάσταση μπορεί να γίνει ακόμα πιο δύσκολη, αφού είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν παράλληλα και αγώνες για την Euroleague, τόσο στο ΟΑΚΑ, όσο και στο Σ.Ε.Φ.

Η «ευχή» της ΕΛ.ΑΣ να προκριθεί η ΑΕΚ στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δεν έγινε πράξη και πλέον το έργο της γίνεται πολύ δύσκολο. Θα γίνει ακόμα πιο δύσκολο αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να υπερασπιστεί το νικηφόρο αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, όταν και επικράτησε με το τελικό 3-1, χάρη στα γκολ των Ελ Καμπί και Φορτούνη.