Τα αποτελέσματα και οι προκρίσεις του Ολυμπιακού απέναντι σε ομάδες από τη Σερβία

Ολυμπιακός

i

© Intime

Τα αποτελέσματα και οι προκρίσεις του Ολυμπιακού απέναντι σε ομάδες από τη Σερβία

Sportal newsroom 10:48 - 31.08.2023

Το τελευταίο βήμα πριν τη πρόκριση στη φάση των ομίλων του UEFA Europa League, θέλει να κάνει απόψε(31/8) ο Ολυμπιακός στη Σερβία απέναντι στη Τσουκαρίτσκι, όπου καλείται να υπερασπιστεί την εντός έδρας νίκη του με 3-1.

Πολύ κοντά στον πρώτο μεγάλο στόχο του εν όψει της φετινής σεζόν βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος φιλοξενείται απόψε(31/8) στη Σερβία από την Τσουκαρίτσκι. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν αποκτήσει το πλεονέκτημα για τη πρόκριση στους ομίλους του UEFA Europa League, αφού μία εβδομάδα νωρίτερα, έκαναν το χρέος τους κερδίζοντας με το τελικό 3-1 την Τσουκαρίτσκι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο επερχόμενος αγώνας, θα είναι ο 8ος στην ιστορία του Ολυμπιακού απέναντι σε ομάδα από τη Σερβία για τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Πάμε να θυμηθούμε τις προηγούμενες αναμετρήσεις: 

Η πρώτη συνάντηση του Ολυμπιακού με Σέρβους, ήταν τη σεζόν 1989-1990, όταν κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Ραντ Βελιγραδίου για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης. Πρώτη αναμέτρηση στο Βελιγράδι, με τον Ολυμπιακό να γνωρίζει την ήττα με 2-1. Οι Σέρβοι επικράτησαν χάρη στα γκολ των Νεστόροβιτς και Τζοϊνσεβιτς, με τον Παναγιώτη Τσαλουχίδη να είναι αυτός που μείωσε για τους «ερυθρόλευκους» στο 89ο λεπτό.

Στη ρεβάνς δύο εβδομάδες αργότερα, ο Ολυμπιακός υποδέχτηκε την Ραντ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης, με την στήριξη 26.000 φίλων του. Ήθελε την νίκη που θα του έδινε τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτή η νίκη πράγματι ήρθε, αφού επικράτησε των Σέρβων με το τελικό 2-0, χάρη στα γκολ των Ντέταρι και Αναστόπουλου.

Η επόμενη συνάντηση του με ομάδα της Σερβίας άργησε σχετικά, αφού πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2017. Τότε, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Παρτίζαν για τον 3ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Ξεκίνημα στο Βελιγράδι και μάλιστα εντυπωσιακό. Επικράτησε με 3-1, χάρη σε δύο γκολ του Μπεν και ένα του Εμενίκε στο 90'. Το γκολ της Παρίζαν είχε πετύχει στο 10ο λεπτό ο Ταγουάμπα, όταν και είχε ισοφαρίσει προσωρινά.

Μια εβδομάδα αργότερα, ο Ολυμπιακός κατάφερε να «σφραγίσει» τη πρόκριση στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Μπορεί να μην κέρδισε, αλλά το ισόπαλο 2-2 ήταν αρκετό για να του δώσει τη πρόκριση στα Play-Offs της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καρσελά στο 22' και ισοφαρίστηκε στο 33' από τον Σουμάχ. Πήρε ξανά προβάδισμα με κεφαλιά του Φορτούνη στο 51', αλλά οι Σέρβοι αντέδρασαν ξανά στο 85ο λεπτό, όταν ο μετέπειτα παίκτης του Ολυμπιακού, Ούορος Ντούρτζεβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. 

Τελευταία συνάντηση πριν από αυτή της φετινής σεζόν με την Τσουκαρίτσκι, ήταν εκείνη απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα για τη φάση των ομίλων του UEFA Champions League, τη σεζόν 2019-2020. Πρώτη αναμέτρηση στη Σερβία μπροστά σε 43,000 περίπου Σέρβους, με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει να φύγει με θετικό αποτέλεσμα. Γνώρισε την ήττα με 3-1, παρότι είχε προηγηθεί με γκολ του Ρούμπεν Σεμέδο στο 37ο λεπτό. Για τον Ερυθρό Αστέρα, σκόραραν οι Βούλιτς, Μιλούνοβιτς και Μποάκιε.

Στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», στις 11 Δεκεμβρίου του 2019, ο Ολυμπιακός σημείωσε την πρώτη του νίκη στον δεύτερο όμιλο. Νίκη που του έδωσε την πρόκριση στους 32 του Europa League, αφού τερμάτισε 3ος, πίσω από Μπάγερν και Τότεναμ. Το κομβικό γκολ της νίκης-πρόκρισης, πέτυχε ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 87ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Λαμβάνοντας υπόψιν και το φετινό παιχνίδι απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, παρατηρούμε ότι ο Ολυμπιακός έχει «χτίσει» μια θετική παράδοση απέναντι σε ομάδες της Σερβίας. Έχει σημειώσει 4 νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Σε παιχνίδια προκριματικών μάλιστα, έχει κάνει το 2/2 όσον αφορά τις προκρίσεις και ευελπιστεί απέναντι στην Τσουκαρίτσκι, το καλό... να «τριτώσει».