Η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω στο σκορ σε όλα τα φετινά της ματς

ΑΕΚ - Αντβέρπ

i

© Intime

Η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω στο σκορ σε όλα τα φετινά της ματς

Το γκολ του Κερκ που χάρισε το προβάδισμα στην Αντβέρπ στην Opap Arena, έδωσε συνέχεια σε ένα αρνητικό σερί που έχει χτιστεί για την ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν.

Εκτός από τον πικρό αποκλεισμό, η ΑΕΚ δέχτηκε για ακόμη μία φορά πρώτη γκολ τη φετινή σεζόν.

Μετά την ήττα στο Βέλγιο στο πρώτο ματς, η Ένωση χρειαζόταν μόνο τη νίκη με σκοπό να μην γνωρίσει τον αποκλεισμό από το Champions League. Στη ρεβάνς της Opap Arena, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε αποφασισμένη να πετύχει πρώτη ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα άλλαζε τα δεδομένα στην υπόθεση πρόκριση. Ωστόσο η φετινή «πληγή» της ΑΕΚ έκανε ξανά την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα η Αντβέρπ να ανοίξει το σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα.

Συγκεκριμένα, από το ξεκίνημα της σεζόν οι «κιτρινόμαυροι» έχουν δώσει πέντε επίσημες αναμετρήσεις σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, με απολογισμό μία νίκη, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Το κοινό στοιχείο που υπάρχει σε αυτά ματς, είναι πως η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω στο σκορ και στις πέντε περιπτώσεις, με αποτέλεσμα αυτό να της... στοιχίσει μία πρόκριση κι ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στην πρεμιέρα της Stoiximan Super League.

Αναλυτικά τα πέντε ματς που η ΑΕΚ έμεινε πίσω στο σκορ:

Στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ΑΕΚ στην Κροατία απέναντι στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ο Μπουλάτ άνοιξε το σκορ κι έδωσε το προβάδισμα στους Κροάτες με μία εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ. Στη συνέχεια, οι «κιτρινόμαυροι» έδειξαν αντίδραση και γύρισαν το ματς χάρη στα γκολ των Τσούμπερ και Γαλανόπουλου (1-2). Αυτή ήταν η μοναδική περίπτωση μέχρι στιγμής, στην οποία η Ένωση κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή.

Στη ρεβάνς της Νέας Φιλαδέλφειας, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ «σόκαρε» το σύνολο του Ματίας Αλμέιδα, το οποίο βρέθηκε να χάνει με 0-2. Μπορεί βέβαια σε αυτήν την περίπτωση η ΑΕΚ να μην γύρισε... τούμπα το ματς, όμως τα δύο γκολ στα τελευταία λεπτά ήταν αρκετά για να έρθει η πολυπόθητη πρόκριση (2-2).

Στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, η ΑΕΚ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Αντβέρπ. Στο πρώτο ματς στο Βέλγιο, οι φιλοξενούμενοι έμειναν πίσω στο σκορ χάρη στο γκολ του Γιάνσεν, το οποίο διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα (1-0).

Στην πρεμιέρα της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα για τη σεζόν 2023-24, ο Πανσερραϊκός έδωσε συνέχεια σε αυτό σερί που «ταλαιπωρεί» την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Συγκεκριμένα, η νεοφώτιστη ομάδα των Σερρών «πάγωσε» την Opap Arena με το γκολ του Άλεξιτς στα πρώτα δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, η Ένωση πάλεψε για την ολική ανατροπή, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να βρει το γκολ της ισοφάρισης με τον Γκατσίνοβιτς (1-1).

Στο τελευταίο ματς απέναντι στην Αντβέρπ, επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό. Με το γκολ του Κερκ οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στη Νέα Φιλαδέλφεια και «αγκάλιασαν» την πρόκριση για τους ομίλους του UEFA Champions League.

Η ΑΕΚ πέταξε εύκολα μια τεράστια ευκαιρία, ίσως όμως βρει μια μεγαλύτερη
ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

08:38 - 31.08.2023

Η ΑΕΚ πέταξε εύκολα μια τεράστια ευκαιρία, ίσως όμως βρει μια μεγαλύτερη

Σε δυο ματς που το διακύβευμα ήταν πολύ μεγάλο και σημαντικό, η ΑΕΚ έμεινε μακριά από τα αγωνιστικά της ταβάνια και είναι κρίμα, αλλά τώρα έχει μπροστά της μια νέα πρόκληση. Γράφει ο Κώστας Τσίλης

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει δεχτεί επτά γκολ σε πέντε επίσημα ματς κι έχει καταφέρει να κάνει μία ολική ανατροπή. Μπορεί ένα από τα μεγάλα «όπλα» την περσινή ονειρική σεζόν για τον σύλλογο να ήταν η εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία, όμως σε αυτά τα πρώτα ματς της φετινής σεζόν, η άμυνα είναι αυτή που «πληγώνει» τον Δικέφαλο.