Η τεχνητή νοημοσύνη εκπλήσσει με τις προβλέψεις της για το Champions League: Το ξεκάθαρο φαβορί και τα δύο αουτσάιντερ

Champions League

i

© Intime

Η τεχνητή νοημοσύνη εκπλήσσει με τις προβλέψεις της για το Champions League: Το ξεκάθαρο φαβορί και τα δύο αουτσάιντερ

Sportal newsroom 17:00 - 14.03.2024 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 14.03.2024

Ο υπερυπολογιστής της Opta μας έδωσε τα... φώτα του για το φετινό Champions League. Σε ποια ομάδα έδωσε ρόλο φαβορί και ποιες άφησε εκτός διεκδίκησης.

Από τα ξημερώματα της Πέμπτης είναι γνωστές οι οκτώ ομάδες που έχουν αποκτήσει το δικαίωμα να συνεχίσουν να παλεύουν για να σηκώσουν το τρόπαιο του Champions League την 1η Ιουνίου στο «Γουέμπλεϊ».

Και εάν όλοι ξεκινούν επί ίσοις όροις για την αυριανή (15/3) κλήρωση-για προημιτελικά και ημιτελικά- στη Νιόν, δεν σημαίνει ότι έχουν και τις ίδιες πιθανότητες να φτάσουν μέχρι το τέλος. Κάτι το οποίο μας δείχνει ο υπερυπολογιστής της Opta, ο οποίος εκπλήσσει με τις προβλέψεις του για το Champions League...

Όπως αναφέρει το «The Analyst», μπορεί να εξαχθεί ένα εύκολο συμπέρασμα, ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι το κορυφαίο φαβορί, αλλά καθώς κάποιος κοιτάζει πιο κάτω τη λίστα βλέπει ότι η Μπαρτσελόνα και η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι οι δύο ομάδες από αυτές που προκρίθηκαν στα προημιτελικά, που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες (5,38% και 4,19% αντίστοιχα) να κερδίσουν τον τίτλο. Λιγότερες από την Μπορούσια Ντόρτμουντ που έχει 5,62%.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Η Σίτι έχει 32,3% πιθανότητες να υπερασπιστεί τον τίτλο, με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεύτερη (16,87%) και την Άρσεναλ τρίτη (13,09%). Η Παρί Σεν Ζερμέν του Εμπαπέ είναι τέταρτη (11,8%), πάνω από την Μπάγερν Μονάχου (10,75%). Ποσοστά που πάντως δίνονται πριν από την κλήρωση, το...αποτέλεσμα της οποίας ίσως τα αλλάξει...

Ο Γκριεζμάν ζήτησε συγγνώμη μετά τα προσβλητικά του σχόλια εναντίον του Αλέξις Σάντσες

Ο Αντουάν Γκριεζμάν επανεμφανίστηκε μετά από τέσσερις αγωνιστικές απουσίας στη μονομαχία της Ατλέτικο Μαδρίτης με την Ίντερ. Ο Γάλλος ήταν ο πρωταγωνιστής σκοράροντας το γκολ της ισοφάρισης και έμεινε στο γήπεδο μέχρι να αναγκαστεί να αποσυρθεί στον πάγκο, μετά από τραυματισμό στο γόνατο. Από τον πάγκο παρακολούθησε την παράταση αλλά και τη διαδικασία των πέναλτι, την οποία έζησε με αγωνία και πάθος όπως κάθε οπαδός που ήταν παρών στο «Μετροπολιτάνο».

Και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι κάμερες της Movistar απαθανάτισαν την αντίδρασή του όταν ο Αλέξις Σάντσες δεν κατάφερε να νικήσει τον Όμπλακ από την άσπρη βούλα. Ο Γάλλος απευθύνθηκε στον Ντε Πολ λέγοντας: «Ο Χιλιανός είναι σ***, είναι σ***», όταν ο Σάντσες έχασε το πέναλτι, σε μια στιγμή ευφορίας και αυτό σίγουρα είχε συζητηθεί προηγουμένως με τον συμπαίκτη του.

Λίγες ώρες αργότερα και μετά την πρόκριση, ο Γκριεζμάν επικοινώνησε μαζί του για να του μεταφέρει τη συγγνώμη του και να του εξηγήσει τον λόγο που τον οδήγησε να πει αυτά τα λόγια, με τον πρώην παίκτη της Μπαρτσελόνα να δέχεται την συγγνώμη του Γάλλου μεσοεπιθετικού των «ροχιμπλάνκος».