Ιταλικός εμφύλιος με φόντο τον τελικό της Κωνσταντινούπολης

Μίλαν - Ίντερ

i

© Printscreen

Ιταλικός εμφύλιος με φόντο τον τελικό της Κωνσταντινούπολης

Μίλαν και Ίντερ θα κοντραριστούν στο «Σαν Σίρο» για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League, με φόντο τον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Μετά την ισοπαλία στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι (1-1), σειρά παίρνει ο άλλος ημιτελικός ο οποίος περιέχει ιταλικό εμφύλιο. Η Μίλαν θα υποδεχτεί την Ίντερ στο «Σαν Σίρο» (10/5, 22:00) σε μία «τιτανομαχία» με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι «ροσονέρι» προέρχονται από την εντός έδρας νίκη κόντρα στη Λάτσιο με 2-0 για την 34η αγωνιστική της Serie A, ενώ οι «νερατζούρι» την τελευταία αγωνιστική «απέδρασαν» από το «Ολίμπικο», καθώς επικράτησαν της Ρόμα (0-2). Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε καλή κατάσταση αν και έχασαν το πρωτάθλημα από τη Νάπολι, όμως πλέον έχουν μπροστά τους την ευκαιρία για συμμετοχή στον μεγάλο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Για να φτάσει στους «4», η ομάδα του Στέφανο Πιόλι πήρε μεγάλη πρόκριση κόντρα στη Νάπολι, καθώς το 1-1 στη ρεβάνς του «Ντιέγκο Μαραντόνα» ήταν αρκετό μετά τη νίκη στο πρώτο ματς (1-0). Από την άλλη, η Ίντερ ξεπέρασε χωρίς δυσκολίες το εμπόδιο της Μπενφίκα, με συνολικό σκορ 5-3.

To «Derby della Madonnina» θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 1 HD κι αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Πιθανές ενδεκάδες:

Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν – Καλάμπρια, Κιάερ, Τομόρι, Ερναντέζ – Τονάλι, Κρούνιτς, Μπενασέρ – Ντίαθ, Ζιρού, Σαλεμάκερς. 

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα – Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπατσόνι – Ντάμφρις, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Μκιταριάν, Ντιμάρκο – Τζέκο, Λαουτάρο Μαρτίνες. 

Διαιτητής: Χεσούς Χιλ Μανθάνο (Ισπανίας)