Άνετο «διπλό» και τώρα Γιουνάιτεντ για τη Μάντσεστερ Σίτι, εύκολο βράδυ για τη Λειψία

Μάντσεστερ Σίτι

i

© Photo by Christian Kaspar-Bartke/Getty Images

Άνετο «διπλό» και τώρα Γιουνάιτεντ για τη Μάντσεστερ Σίτι, εύκολο βράδυ για τη Λειψία

Τζιοβάνι Ζάκαρη 23:57 - 25.10.2023 / Ανανεώθηκε: 00:19 - 26.10.2023

Μπορεί να ζορίστηκε για λίγο, όμως τελικά η Μάντσεστερ Σίτι διέλυσε τη Γιουνγκ Μπόις στην έδρα της χάρη στον απίθανο Χάαλαντ (3-1). Με ίδιο σκορ ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση της Λειψίας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, με τους Γερμανούς να μη δυσκολεύονται εναντίον των Σέρβων.

Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε απέναντί της μία μαχητική Γιούνγκ Μπόις, στο ματς της τρίτης αγωνιστικής των ομίλων του UEFA Champions League. Όμως με τον εξαιρετικό Έρλινγκ Χάαλαντ, η ομάδα έκανε εύκολα τη βραδιά της και πλέον πάει «φορτσάτη» για το μεγάλο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την ερχόμενη Κυριακή (29/10). 

Η αναμέτρηση στο πρώτο μέρος της περιλάμβανε τη συντριπτική υπεροχή της φιλοξενούμενης, η οποία όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αντιθέτως, η γηπεδούχος αρκέστηκε στο να αμύνεται και να προσπαθεί μέσα από κόντρα επιθέσεις να βγει μπροστά. Τα πράγματα βέβαια άλλαξαν στο δεύτερο ημίχρονο. 

Στο 48' ο Ακάνζι βρήκε αφύλακτη την αντίπαλη εστία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Ακολούθησε το 1-1 στο 52', με τον Ελία να «κρεμάει» τον Έντερσον και να προκαλεί... έκρηξη στην κερκίδα. Από εκεί και έπειτα η Γιουνγκ Μπόις έγινε πιο πιεστική, όμως το τέρμα ήρθε για την ομάδα του Γκουαρδιόλα, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση του Χάαλαντ από τα 11 μέτρα. Ο ίδιος πέτυχε και το τρίτο γκολ της ομάδας του, σκοράροντας για το τελικό 3-1 στο 86'.

ΛΕΙΨΙΑ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 3-1

Την ίδια ώρα, η Λειψία είχε εύκολη βραδιά όσον αφορά το ματς της, αφού επικράτησε με άνεση του Ερυθρού Αστέρα (3-1). Μόλις στο 12 ο Ράουμ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Σίμονς και έκανε το 1-0 στο 12'. Ο δεύτερος πέτυχε στο 59' το 2-0, πραγματοποιώντας ένα εξαιρετικό σουτ που κατέληξε στο «παραθυράκι» του γκολκίπερ. Ο Στάμενιτς έκανε το 2-1 στο 70', για να έρθει ο Όλμο στο 84' και να διαμορφώσει το τελικό σκορ. 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 3ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ 7ο ΟΜΙΛΟ:

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: