Η Νάπολι σώθηκε στη Μπράγκα και πέρασε νικηφόρα με αυτογκόλ του Νιακατέ

Μπράγκα - Νάπολι 1-2

i

Photo by Diogo Cardoso/Getty Images

Η Νάπολι σώθηκε στη Μπράγκα και πέρασε νικηφόρα με αυτογκόλ του Νιακατέ

Νίκος Καλαμπάκας 00:05 - 21.09.2023 / Ανανεώθηκε: 00:16 - 21.09.2023

Με γκολ του Μπρούμα στο 84ο λεπτό η Μπράγκα απάντησε στη Νάπολι που είχε προηγηθεί στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όμως ένα τραγικό λάθος του Νιακατέ έδωσε τη νίκη στην ομάδα της Σικελίας με σκορ 2-1.

Μπράγκα και Νάπολι κοντραρίστηκαν την 1η αγωνιστική των ομίλων του Champions League με τους Ιταλούς να «δρπετεύουν» με το διπλό από την Πορτογαλία, χάρη σε ένα αυτογκολ του Νιακατέ στο 88ο λεπτό.

Η Μπράγκα μπήκε δυνατά στον αγώνα και ήταν η ομάδα που πίεσε πρώτη για το γκολ. Μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης ο Μερέτ με εκπληκτική απόκρουση κράτησε το μηδέν για την ομάδα της Σικελίας, όταν ο Χόρτας με δυνατό σουτ σημάδεψε το «παραθυράκι» του.

Η απάντηση των Ναπολιτάνων στην ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 10ο λεπτό, με τον Οσιμέν να κάνει κεφαλιά και Ματέους να αποκρούει.

Το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο, με τη Νάπολι να έχει ελαφριά υπεροχή. Στο 34ο λεπτό δόθηκε πέναλτι για τη Νάπολι όμως μετά από εξέταση του VAR ο ρέφερι άλλαξε την απόφασή του καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ.

Τελικά οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, όταν ο Ντι Λορέντζο βρήκε δίχτυα με δυνατό σουτ που κατέληξε στο «παραθυράκι» του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Το δεύτερο ημίχρονο έκρυβε μεγάλες συγκινήσεις. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, όμως η Νάπολι έδειχνε χαρακτήρα και κρατούσε το μηδέν στην άμυνά της. Σταδιακά η πίεση των Πορτογάλων αυξήθηκε και τελικά μεταφράστηκε σε γκολ. Ο Μπρούμα με όμορφη γυριστή κεφαλιά έκανε το 1-1, η Μπράγκα ανέκτησε την ψυχολογία της και έψαξε το γκολ της νίκης, όμως οι Ναπολιτάνοι είχαν τον τελευταίο λόγο. 

Συγκεκριμένα δύο λεπτά πριν τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, ένα αυτογκόλ του Νιακατέ έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την πρωταθλήτρια Ιταλίας η οποία στα λίγα λεπτά που απέμεναν είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί τον αγώνα και να δραπετεύσει από το "Municipal" με το «διπλό». 

Μπράγκα: Ματέους, Μπόρχα, Νιακατέ, Φοντέ, Γκόμεζ, Μουσράτι, Καρβάλιο, Μπρούμα, Όρτα, Ντιαλό, Ρουίθ

Νάπολι: Μερέτ, Ολιβέρα, Ζεσούς, Ραχμανί (13' Οστίγκαρντ), Ντι Λορέντζο, Ζιελίνσκι, ΛομπότκαΖαμπό, Πολιτάνο, Κβαρατσκέλια, Οσίμεν

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Γ' ΟΜΙΛΟΥ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ