Όλα ανοιχτά σε Πόρτο και Μάντσεστερ

Χάαλαντ

i

Χάαλαντ / screenshot via Twitter

Όλα ανοιχτά σε Πόρτο και Μάντσεστερ

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 09:06 - 14.03.2023 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 14.03.2023

Επιστροφή στην δράση για το Champions League με δύο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Η Μάντσεστερ Σίτι θα υποδεχτεί τη Λειψία, ενώ η Πόρτο την Ίντερ σε δύο ρεβάνς με φόντο την προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Με δύο πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις συνεχίζεται η φάση των «16» του Champions League, καθώς τα σκορ των πρώτων αγώνων έχουν αφήσει την υπόθεση πρόκριση ανοιχτή και για τις τέσσερις ομάδες.

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία (14/3, 22:00)

Η Μάντσετσερ Σίτι προέρχεται από τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με την τελευταία να είναι το πολύ σημαντικό διπλό (0-1) στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας για το πρωτάθλημα. Οι «Πολίτες» βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με 61 βαθμούς και στο -5 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Για την επερχόμενη αναμέτρηση ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν μπορεί να υπολογίζει μονάχα στον Στόουνς.

Η Λειψία, την τελευταία αγωνιστική επικράτησε της Γκλάντμπαχ με 3-0 για την 24η αγωνιστική της Bundesliga και ταξιδεύει στο Μάντσεστερ με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για να κάνει την έκπληξη. Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε βρίσκεται στην τρίτη θέση στο γερμανικό πρωτάθλημα με 45 πόντους και στο -7 από την κορυφή. Εκτός αποστολής για τη σημερινή αναμέτρηση έμειναν οι Ντιαλό, Γκουλάσι, Σλάγκερ και Ενκουκού.

Στο πρώτο ματς, η Μάντσετσερ Σίτι είχε ανοίξει το σκορ με τον Μαχρέζ, όμως η Λειψία απέσπασε την ισοπαλία (1-1) με τον Γκβάρντιολ, ο οποίος σκόραρε στο 70ο λεπτό κι έφερε το ματς στα ίσα.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 2 HD.

Πόρτο – Ίντερ (14/3, 22:00)

Στην άλλη αναμέτρηση της βραδιάς, η Πόρτο θα υποδεχτεί την Ίντερ με σκοπό να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 και να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Οι «δράκοι» προέρχονται από δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα κόντρα σε Τσάβες και Εστορίλ, ενώ στο βαθμολογικό πίνακα έχουν καθιερωθεί στη δεύτερη θέση με 57 πόντους και στο -8 από την Μπενφίκα. Για τη σημερινή ρεβάνς, ο Σέρτζιο Κονσεισάο θα στερηθεί τις υπηρεσίες των τραυματιών Μαρσέλο και Εβανίλσον, ενώ επίσης και του τιμωρημένου Οτάβιο.

Η Ίντερ ταξιδεύει στην Πορτογαλία μετά την ήττα-σοκ από την Σπέτσια με 2-1 για την 26η αγωνιστική της Serie A. Η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι βρίσκεται πίσω από την πρωτοπόρο Νάπολι με 50 πόντους, με τον στόχο του πρωταθλήματος να έχει χαθεί. Εκτός αποστολής έμειναν οι Γκόσενς και Ντάλμπερτ, ενώ αμφίβολοι είναι και οι Σκρίνιαρ, Κορέα.

Στην πρώτη αναμέτρηση, η Ίντερ πήρε τη νίκη στο Μιλάνο (1-0), χάρη στο γκολ του Λουκάκου στο 86ο λεπτό.

Το ματς θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 3 HD.