Διέλυσε τη Σαχτάρ με πεντάρα και προκρίθηκε η Πόρτο - Ιστορική νίκη για την Αντβέρπ!
i

© Photo by Octavio Passos/Getty Images

Διέλυσε τη Σαχτάρ με πεντάρα και προκρίθηκε η Πόρτο - Ιστορική νίκη για την Αντβέρπ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:55 - 13.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:35 - 14.12.2023

Η σαφώς ανώτερη Πόρτο «πάτησε» τη Σαχτάρ με 5-3 και πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Champions League, ενώ η Αντβέρπ παρότι ήταν αποκλεισμένη πήρε μία μεγάλη νίκη επί της Μπαρτσελόνα με 3-2.

Πήρε το εισιτήριο για τους «16» του Champions League με εμφατικό τρόπο η Πόρτο! Οι «δράκοι» ισοπέδωσαν τη Σαχτάρ στο «Ντραγκάο» με 5-3 και πέρασαν στην επόμενη φάση του θεσμού ως δεύτεροι του 8ου ομίλου, ενώ οι Ουκρανοί θα συνεχίσουν στα playoffs του Europa League.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η αποκλεισμένη Αντβέρπ έδωσε ένα όμορφο τέλος στο ευρωπαϊκό της ταξίδι, αφού επικράτησε με 3-2 της πρώτης Μπαρτσελόνα.

ΑΝΤΒΕΡΠ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 3-2

Δεν θα μπορούσαν να έχουν καλύτερο ξεκίνημα οι Βέλγοι στο ματς, αφού μόλις στο 2 λεπτό πήραν προβάδισμα στο σκορ. Μετά από μία ασύλληπτη γκάφα ερασιτεχνικού επιπέδου στα μετόπισθεν των «μπλαουγκράνα» ο Φερμίρεν βρέθηκε σε πολύ καλό σημείο μέσα στην περιοχή με την μπάλα στα πόδια και με ένα ωραίο πλασέ έκανε το 1-0.

Ωστόσο, η ομάδα του Τσάβι κατάφερε να βγάλει αντίδραση και να φέρει το ματς στα ίσια ένα 10λεπτο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους. Ο Γιαμάλ μετά από μία ωραία ενέργεια «σέρβιρε» στον Φεράν Τόρες κι εκείνος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από κοντινή απόσταση για το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά. Στο 49ο λεπτό βρήκαν και τον δρόμο προς τα δίχτυα όμως το γκολ του Γιάνσεν ακυρώθηκε για οφσάιντ. Έπειτα από τέσσερα λεπτά οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Ρομπέρτο με κόκκινη κάρτα και στο επόμενο δίπλεπτο η Αντβέρπ πήρε εκ νέου το προβάδισμα, με τον Γιάνσεν να πετυχαίνει το 2-1.

Εκεί που όλα έδειχναν πως το ματς έχει τελειώσει, το φινάλε έμελλε να είναι συγκλονιστικό. Στο 90+1' η Μπαρτσελόνα βρήκε το γκολ της ισοφάρισης με τον Γκίου, αλλά η χαρά τους δεν κράτησε ούτε ένα λεπτό, αφού στο 90+2' ο Ιλενιχένα νίκησε τον Τερ Στέγκεν και διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΠΟΡΤΟ - ΣΑΧΤΑΡ 5-3

Οι Πορτογάλοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στο 9ο λεπτό άνοιξαν το σκορ. Ο Εβανίλσον με μία πολύ καλή πάσα βρήκε τον Γκαλένο κι εκείνος νίκησε τον Ρίζνκικ για το 1-0.

Έπειτα από ένα 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι έφεραν το ματς στα ίσια, όταν ο Ζούμπκοφ βρήκε τον Σικάν, που πλάσαρε εύστοχα για το 1-1. Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους όμως, ο Πέπε «σέρβιρε» στον Γκαλένο και ο Βραζιλιάνος έκανε το 2-1 για την ομάδα του Κονσεϊσάο.

Στην επανάληψη ο ρυθμός ήταν πολύ υψηλός και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δούμε πολλά γκολ. Στο 62' ο Ταρέμι σημείωσε το 3-1 έπειτα από ασίστ του Γκαλένο, αλλά μετά από δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά στο ματς χάρη στο αυτογκόλ του Εουστάκιο (3-2).

Στη συνέχεια η Πόρτο πάτησε το γκάζι και «καθάρισε» το παιχνίδι. Αρχικά ο Πέπε χτύπησε στο 75' για το 4-2, ενώ στο 82' ο Κονσεϊσάο ανέβασε κι άλλο τον δείκτη του σκορ.  Λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, ο Εγκινάλντο διαμόρφωσε το τελικό 5-3.

Η 6Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEGUE

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE