Τι ματσάρες είδαμε: «Βροχή» από γκολ σε προημιτελικά Champions League και νέο ρεκόρ (vids)

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα

i

©Photo by Christian Liewig - Corbis/Corbis via Getty Images/Ideal Images

Τι ματσάρες είδαμε: «Βροχή» από γκολ σε προημιτελικά Champions League και νέο ρεκόρ (vids)

Κώστας Τόπας 09:25 - 11.04.2024

Τα 18 γκολ που σημειώθηκαν μεταξύ Τρίτης και Τετάρτης ισοδυναμούν με το υψηλότερο ρεκόρ σε προημιτελική φάση του Champions League από τη σεζόν 2010-2011!

Τι «καυτό» διήμερο στο Champions League αυτή την εβδομάδα! Όχι λιγότερο από 18 τέρματα σημειώθηκαν στους τέσσερις πρώτους αγώνες των προημιτελικών, ένας σημαντικός αριθμός που δίνει κατά μέσο όρο 4,5 γκολ ανά παιχνίδι. 

Το επιθετικό ποδόσφαιρο, το θέαμα και κυρίως τα γκολ έχουν κυριαρχήσει σε αυτούς τους προημιτελικούς προς το παρόν, παρά το γεγονός ότι σε αυτό το σημείο της διοργάνωσης οι ομάδες τείνουν να παίζουν με προσοχή λόγω του πόσο διακυβεύεται. 

Σκληρή κριτική στον Λουίς Ενρίκε μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα: «Είναι σαν Kinder έκπληξη» (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

09:02 - 11.04.2024

Σκληρή κριτική στον Λουίς Ενρίκε μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα: «Είναι σαν Kinder έκπληξη» (vid)

Γι' ακόμη μία φορά ο Λουίς Ενρίκε δέχθηκε έντονη κριτική στη Γαλλία για τις αποφάσεις του κόντρα στη Μπαρτσελόνα που οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν να γνωρίσει την ήττα με 3-2.

Αλλά η παρουσία ομάδων όπως η Μπαρτσελόνα, η Μάντσεστερ Σίτι, η Άρσεναλ, η Παρί Σεν Ζερμέν και η Μπορούσια Ντόρτμουντ, που βασίζουν τη στρατηγική τους στον έλεγχο της μπάλας, και άλλων όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο και η Μπάγερν Μονάχου, με πιο άμεσο στυλ παιχνιδιού αλλά πάντα αναζητούν αντίπαλος στόχος, έχουν οδηγήσει σε αυτόν το ρεκόρ των γκολ!

Αν η Τρίτη (09/04) ήταν ιδιαίτερα «πλούσια» σε θέαμα με δύο συναρπαστικούς αγώνες μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ από τη μία (3-3 στο Μπερναμπέου) και Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου (2-2 στο Έμιρεϊτς), οι αγώνες της Τετάρτης (10/04) ήταν επίσης στο ίδιο επίπεδο με άλλα οκτώ γκολ.

Πέντε στο «Παρκ Ντε Πρενς» μεταξύ Παρί Σεν Ζερμέν και Μπαρτσελόνα (2-3) και άλλα τρία στο «Μετροπολιτάνο» μεταξύ Ατλέτικο και Μπορούσια Ντόρτμουντ(2-1).

Οπως και τη σεζόν 2010-2011

Αυτά τα 18 γκολ αντιπροσωπεύουν ρεκόρ στους πρώτους αγώνες μιας προημιτελικής φάσης στο Champions League, αφού τη σεζόν 2010-2011 ο αριθμός αυτός επιτεύχθηκε και στους τέσσερις αγώνες που παίχτηκαν τότε. Συγκεκριμένα, η Μπαρτσελόνα κέρδισε τη Σαχτάρ Ντόνετσκ με 5-1, η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Τότεναμ με 4-0, η Σάλκε κέρδισε την Ίντερ με 5-2 ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε 1-0 την Τσέλσι.

20 γκολ στην άτυπη έκδοση του 2020

Μόνο μία φορά σημειώθηκαν περισσότερα από 18 γκολ σε προημιτελική φάση Champions League. Κι αυτό ήταν το 2020.  Τότε σημειώθηκαν 20 γκολ, αναδεικνύοντας την ιστορική νίκη της Μπάγερν Μονάχου επί της Μπαρτσελόνα με 8-2 στο «Ντα Λουζ». Στα υπόλοιπα ματς, η Λυών απέκλεισε τη Μάντσεστερ Σίτι (3-1), η Λειψία νίκησε την Ατλέτικο (2-1) και η Παρί Σεν Ζερμέν νίκησε την Αταλάντα (1-2).