Σκληρή κριτική στον Λουίς Ενρίκε μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα: «Είναι σαν Kinder έκπληξη» (vid)

Λουίς Ενρίκε

i

© PrtScr

Σκληρή κριτική στον Λουίς Ενρίκε μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα: «Είναι σαν Kinder έκπληξη» (vid)

Κώστας Τόπας 09:02 - 11.04.2024

Γι' ακόμη μία φορά ο Λουίς Ενρίκε δέχθηκε έντονη κριτική στη Γαλλία για τις αποφάσεις του κόντρα στη Μπαρτσελόνα που οδήγησε την Παρί Σεν Ζερμέν να γνωρίσει την ήττα με 3-2.

Ο Λουίς Ενρίκε έχει δεχτεί κάποιες επικρίσεις στη Γαλλία για την προσέγγισή του εναντίον της Μπαρτσελόνα του Τσάβι σε έναν αγώνα που η Παρί Σεν Ζερμέν κατέληξε να γνωρίσει την ήττα με 3-2 στο «Παρκ Ντε Πρενς».

«Είναι προφανές ότι το αποτέλεσμα δυσφημεί τις αποφάσεις μου, αποδέχομαι ό,τι συνεπάγεται μια ήττα», παραδέχτηκε ο προπονητής της παριζιάνικης ομάδας σε συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League όπου η ομάδα του υπέκυψε.

Μία από τις πιο επικριτικές φωνές εναντίον του Ισπανού προπονητή ήταν αυτή του Ντανιέλ Ριόλο, αναλυτή του «RMC Sport» που κατηγόρησε τον Λουίς Ενρίκε ότι έκανε λάθη στη λήψη των αποφάσεών του εναντίον του Τσάβι που είχε δίκιο.

«Δεν καταλάβαμε τίποτα για την ενδεκάδα του Λουίς Ενρίκε. Στην Ισπανία είναι σαν εμένα, κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Ίσως εδώ συνεχίζουμε να λέμε ότι έχουμε μια ιδιοφυΐα που οδηγεί τον σύλλογο. Πώς μπορείτε να προσθέσετε ένταση όταν έχετε παίκτες που δεν το κάνουν παίζουν ακόμη και στη θέση τους; Ακόμα κι αυτοί είναι έκπληκτοι!» υποστήριξε ο Ριόλο.

Ο δημοσιογράφος του «RMC Sport» ήταν πολύ πιο επικριτικός στη συνέχεια: «Ο Λουίς Ενρίκε κάνει συνέχεια εκπλήξεις... είναι Kinder έκπληξη! Δεν είναι ο... Κύρος Γρανάζης, είναι Kinder έκπληξη! Κάθε μέρα ανοίγουν ένα αυγό και ανακαλύπτουν πώς θα παίξουν. Οι παίκτες μένουν έκπληκτοι με τις αποφάσεις του.

«Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει σε τι χρησιμεύει; Ρωτάω σε τι χρησιμεύει εδώ και έξι μήνες! Πότε λειτούργησε; Ο Τσάβι παίζει ένα βασικό 4-3-3, πολύ απλό, με τον κάθε παίκτη στη θέση του. Ο Λουίς Ενρίκε αλλάζει συνέχεια. Αποφάσισε ότι ο Βιτίνια ήταν "6αρι" αν και ξέρουμε πολύ καλά ότι πιο ψηλά είναι καλύτερα γιατί μπορεί να είναι στις τελευταίες πάσες όντας πιο κοντά στον Εμπαπέ.

Δεν υπάρχει "εξάρι" σε αυτή την ομάδα. Αν βάλεις τον Βιτίνια στο "6" δεν έχεις πλέον έναν επιθετικό μέσο. Το λέω εδώ και έξι μήνες. Οι παίκτες δεν είναι στα καλύτερά τους. Του Εμπαπέ του αρέσει να παίζει στο 9, μπορείς να τον βάλεις στην καλύτερη του θέση; Είναι καλός στο 9».