Εξαφάνισε τον Εμπαπέ, εμφάνισε τον Ραφίνια και η Μπάρτσα «φώναξε» ότι είναι εδώ!

Εξαφάνισε τον Εμπαπέ, εμφάνισε τον Ραφίνια και η Μπάρτσα «φώναξε» ότι είναι εδώ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:53 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:06 - 11.04.2024

Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά! Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι «κλείδωσε» τον Κιλιάν Εμπαπέ που ήταν απλή αναφορά στο φύλλο αγώνα, ο Ραφίνια έκανε άνω – κάτω την άμυνα της Παρί και με σκορ 3-2 μέσα στο Παρίσι οι Καταλανοί πήραν ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης.

Μετά το ματς ΕΠΟΣ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, νέα ματσάρα για τα προημιτελικά του Champions League στο «Παρκ ντε Πρενς»! Αυτή η αναμέτρηση όμως είχε νικήτρια και αυτή ήταν η Μπαρτσελόνα, η οποία έκανε την ανατροπή στην ανατροπή, επικράτησε 3-2 της Παρί Σεν Ζερμέν με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ραφίνια, που σκόραρε δις και πήρε προβάδισμα πρόκρισης για τους «4» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων στα πρώτα λεπτά, όμως πέρα από ανούσια κατοχή και κάποιες ανορθόδοξες προσπάθειες δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι περισσότερο. Από την άλλη, η ομάδα του Τσάβι είχε αφήσει την μπάλα στους Παριζιάνους και χτυπούσε στην κόντρα. Στο 6ο λεπτό είχε και την πρώτη της καλή στιγμή, όταν από την απομάκρυνση του Τερ Στέγκεν, ο Ραφίνια βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, όμως ο Ντοναρούμα πρόλαβε τον Βραζιλιάνο πριν πλασάρει.

Η Ατλέτικο πήρε προβάδισμα στο θρίλερ της Μαδρίτης, αλλά ο μαχητής Αλέ έδωσε ελπίδα στη Ντόρτμουντ!
CHAMPIONS LEAGUE

23:55 - 10.04.2024

Η Ατλέτικο πήρε προβάδισμα στο θρίλερ της Μαδρίτης, αλλά ο μαχητής Αλέ έδωσε ελπίδα στη Ντόρτμουντ!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν άφησε ανεκμετάλλευτα τα τραγικά λάθη των Γερμανών και με σκόρερ τους Ντε Πολ, Λίνο προηγήθηκε 2-0, αλλά ο Αλέ μείωσε για το τελικό 2-1 και διατήρησε τις ελπίδες της Ντόρτμουντ. Δύο δοκάρια είχαν οι Γεμρανοί για το 2-2!

Αυτό συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο μέρος, με τους Γάλλους να έχουν την κατοχή και τους Καταλανούς να έχουν την ευκαιρίες. Στο 20' οι τελευταίοι «άγγιξαν» το γκολ, με τον Μέντες να σταματά πάνω στη γραμμή την μπάλα μετά από κεφαλιά του Λεβαντόβσκι, ενώ έπειτα από τρία λεπτά απείλησαν ξανά, με τον Ντοναρούμα να αποκρούει το καλό σουτ του Ραφίνια από μακρινή απόσταση. Η μοναδική ευκαιρία που είχε η ομάδα του Λουίς Ενρίκε ήταν στο 28' με ένα σουτ του Κανγκ Λι, το οποίο απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν.

Όσο κυλούσε ο χρόνος η οι «μπλαουγκράνα» γινόντουσαν όλο και πιο απειλητικοί και στο 37' βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Γιαμάλ με ένα εξαιρετικό γύρισμα από τα δεξιά έφερε την μπάλα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Ντοναρούμα τη βρήκε λίγο στην έξοδο του και εκείνη στρώθηκε στον Ραφίνια, που με ένα πλασέ έγραψε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη όμως η εικόνα του αγώνα άλλαξε τελείως. Οι γηπεδούχοι μπήκαν... αφηνιασμένοι και μέσα σε ένα τρίλεπτο έφεραν τούμπα το παιχνίδι. Η αρχή έγινε στο 48', όταν μετά από αδύναμο διώξιμο του Αραούχο, η μπάλα βρέθηκε στον Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε μία υπέροχη ενέργεια και ένα ασύλληπτο σουτ για το 1-1, ενώ στο 51' ο Φαμπιάν βρήκε εξαιρετικά τον Βιτίνια κι εκείνος με ένα υποδειγματικό πλασέ σημείωσε το 2-1. Στο 55' οι Παριζιάνοι είχαν μεγάλη ευκαιρία και για τρίτο γκολ, με τον Μπαρκολά να σημαδεύει το δοκάρι.

Και εκεί που η Παρί έμοιαζε να έχει στήσει στον τοίχο την ομάδα του Τσάβι, εκείνη βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και στην πρώτη της καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 62' ο Πέδρι με μία εκπληκτική μπαλιά βρήκε τον Ραφίνια μέσα στην περιοχή και ο Βραζιλιάνος με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-2. Και παρόλο που η γαλλική ομάδα ήταν καλύτερη στον αγωνιστικό χώρο και είχε και δεύτερο δοκάρι στο 75' με τον Ντεμπελέ, η Μπαρτσελόνα έκανε την ανατροπή στην ανατροπή. Στο 77' ο Γκιντογκάν με εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον Κρίστενσεν κι εκείνος με μία κεφαλιά νίκησε τον Ντοναρούμα για το 2-3.

Από 'κει και έπειτα η Παρί πήρε ρίσκα, προκειμένου να καταφέρει να αποφύγει τουλάχιστον την ήττα, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 90+3' έχασε μία μεγάλη ευκαιρία με τον Εμπαπέ, του οποίου το σουτ κόντραρε και πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τερ Στέγκεν. Έτσι, το 2-3 παρέμεινε μέχρι και το τελικό σφύριγμα και η Μπαρτσελόνα πήρε μία μεγάλη νίκη και το προβάδισμα πρόκρισης.