Η Ατλέτικο πήρε προβάδισμα στο θρίλερ της Μαδρίτης, αλλά ο μαχητής Αλέ έδωσε ελπίδα στη Ντόρτμουντ!

Η Ατλέτικο πήρε προβάδισμα στο θρίλερ της Μαδρίτης, αλλά ο μαχητής Αλέ έδωσε ελπίδα στη Ντόρτμουντ!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:55 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 00:22 - 11.04.2024

Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν άφησε ανεκμετάλλευτα τα τραγικά λάθη των Γερμανών και με σκόρερ τους Ντε Πολ, Λίνο προηγήθηκε 2-0, αλλά ο Αλέ μείωσε για το τελικό 2-1 και διατήρησε τις ελπίδες της Ντόρτμουντ. Δύο δοκάρια είχαν οι Γεμρανοί για το 2-2!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης για 81' είχε ακουμπήσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League. Στο ημίωρο της αναμέτρησης με τη Ντόρτμουντ προηγήθηκε 2-0 με τους Ντε Πολ, Λίνο, εκμεταλλευόμενη τα λάθη των Γερμανών.

Ο Τέρζιτς, όμως, πέρασε στο δεύτερο ημίχρονο τον Μπραντ και τους Αλέ, Γκίτενς στη συνέχεια κι έδωσε πνοή στην ομάδα του. Ο Ιβοριανός φορ μείωσε για το τελικό 2-1 κι έδωσε ελπίδες στην ομάδα του, που θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και στο 2-2, αφού ο Μπραντ, ο οποίος είχε συμμετοχή στο γκολ και ο Γκίτενς σημάδεψαν τα δοκάρια!

Η Ατλέτικο Μαδρίτης με τη στήριξη των οπαδών της στο κατάμεστο Μετροπολιτάνο μπήκε φουριόζα στο ματς και μόλις στο 2’ απείλησε. Ο Μάατσεν, ωστόσο, έκοψε σε κόρνερ τον Μοράτα που ήταν έτοιμος από δεξιά στη μικρή περιοχή να εκτελέσει.

Στο 5’, όμως, έγινε το 1-0. Ο Κόμπελ προσπάθησε να χτίσει παιχνίδι, αλλά οι Ισπανοί είχαν ανέβει ψηλά να πιέσουν. Πάσαρε στον Μάατσεν κι αυτός έδωσε στον Ντε Πολ, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Κόμπελ κι από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-0.

Η Ατλέτικο ήταν το αφεντικό στο ματς και στο 13’ φοβερό ψαλιδάκι του Λίνο από το όριο της μεγάλης περιοχής, μπλόκαρε ο Κόμπελ.

Στο 20’ σε κόρνερ από αριστερά του Γκριεζμάν, πρώτη κεφαλιά του Γιορέντε, δεύτερη στη μικρή περιοχή του Χιμένεζ, η μπάλα έφυγε πάνω απο το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 31’ είχε την πρώτη καλή στιγμή η Ντόρτμουντ. Σ’ εκτέλεση κόρνερ ο Ενμέτσα πήρε την κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας από τον Μολίνα, αλλά έστειλε τη μπάλα ένα μέτρο άουτ από τη συμβολή των δοκών.

Γκολάρα και 2-0

Στο 32’ έγινε το 2-0 για τους Ισπανούς. Σ’ εκτέλεση πλαγίου από δεξιά Χούμελς και Σλότερμπεκ μπερδεύτηκαν, ο Μοράτα πήρε τη μπάλα πάσαρε στον Γκριεζμάν, αυτός έσκαψε φοβερά για τον Λίνο, ο οποίος αριστερά εντός περιοχής στόπαρε με το εξωτερικό και με δεξί πλασέ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Κόμπελ.

Η γερμανική ομάδα επιχείρησε να βρει γκολ πριν το ημίχρονο, αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 35’ ο Ντε Πολ έκανε λάθος, ο Αντεγέμι σούταρε με το αριστερό από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Βίτσελ, πήρε ύψος κι έφυγε κόρνερ. Στο 43’ ο Μάατσεν έκανε το αριστερό σουτ εκτός περιοχής κι απέκρουσε στη δεξιά γωνία ο Όμπλακ.

Ο Τέρζιτς στο δεύτερο ημίχρονο πέρασε τον Μπραντ στο ματς με στόχο να πιέσει και να βρει ένα γκολ που θα έδινε ελπίδες στη Ντόρτμουντ. Στο 51’ αδύναμο αριστερό σουτ του Φίλκρουγκ από τα 25 μέτρα μπλόκαρε εύκολα ο Όμπλακ και στο 53’ ήταν η σειρά της Ατλέτικο ν’ απειλήσει. Αριστερό σουτ του Μολίνα από δεξιά στη μεγάλη περιοχή, απέκρουσε δύσκολα στην αριστερή γωνία ο Κόμπελ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο, ο ρυθμός ήταν χαμηλός. Η Ατλέτικο διαχειριζόταν το 2-0 κι έδειχνε να περιμένει ένα ακόμα λάθος για το 3-0, ενώ η Ντόρτμουντ δεν έδειχνε ικανή να βγάλει μεγάλη φάση.

Στο 73’ η Ντόρτμουντ κέρδισε φάουλ σε καλο σημείο, αλλά το δεξί σουτ του Μπραντ έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 75’ η Ατλέτικο άγγιξε το 3-0. Φάουλ από αριστερά του Γκριεζμάν, ο Λίνο μόνος του δεξιά στη μεγάλη περιοχή έκανε το πλασέ στο ύψος της μικρής περιοχής κι απέκρουσε εκπληκτικά ο Κόμπελ.

Ήρωας Αλέ

Ο Σεμπαστιάν Αλέ, ωστόσο, στο 81’ αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή. Ο Ιβοριανός φορ είχε 20 λεπτά φέτος στο Champions League λόγω τραυματισμών. Ενδιάμεσα, τον περασμένο Φλεβάρη χάρισε στην πατρίδα του το Κόπα Άφρικα.

Η επιστροφή του στα αστέρια, συνοδεύτηκε με το 2-1. Ο Μπραντ έκανε την πάσα προς τον Αλέ, ο Μολίνα δεν κατάφερε ν’ απομακρύνει και η μπάλα στρώθηκε στον Ιβοριανό φορ, ο οποίος με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι μείωσε σε 2-1.

Δοκάρια η Ντόρτμουντ!

Σ’ εκείνο το σημείο το ματς έγινε… ροντέο. Στο 85’ από λάθος του Χούμελς ο Κορέα σημάδεψε τον Κόμπελ και στο 87’ είχε δοκάρι η Ντόρτμουντ! Ο Γκίτενς από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής εκτέλεσε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Αθπιλικουέτα και κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και κόρνερ!

Στο 96' η Ντόρτμουντ έφτασε μία ανάσα από το 2-2! Ο Μπραντ στο ύψος του πέναλτι έκανε την κεφαλιά κι έστειλε τη μπάλα στη συμβολή των δοκαριών!

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βίτσελ (90' Σάβιτς), Χιμένεζ, Αθπιλικουέτα, Γιορέντε, Κόκε, Ντε Πολ (80’ Κορέα), Λίνο (90' Ρικέλμε), Μολίνα (90' Μολίνα), Μοράτα (64’ Μπάριος), Γκριεζμάν.

Ντόρτμουντ (Έντιν Τέρζιτς): Κόμπελ, Ρίερσον, Μάατσεν, Χούμελς, Σλότερμπεκ, Εμρέ Τσαν (84' Οζκάν), Σάμπιτσερ (84’ Ρόις), Ενμέτσα (46’ Μπραντ), Σάντσο, Αντεγέμι (73’ Γκίτενς), Φίλκρουγκ (60’ Αλέ).

Τα highlights του αγώνα