Αντσελότι: «Δίκαιο το αποτέλεσμα,  είχαμε τα... κότσια να επιστρέψουμε στο ματς»

Κάρλο Αντσελότι

i

© PrtScr

Αντσελότι: «Δίκαιο το αποτέλεσμα, είχαμε τα... κότσια να επιστρέψουμε στο ματς»

Άγγελος Φραγκισκάτος 15:51 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 05:40 - 16.05.2024

Δίκαιο χαρακτήρισε το αποτέλεσμα του πρώτου προημιτελικού για το Champions League, ανάμεσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και της Μάντσεστερ Σίτι (3-3), ο Κάρλο Αντσελότι.

Η Μάντσεστερ Σίτι σφυροκόπησε τη Ρεάλ με οβίδες εκτός περιοχής, όμως οι Ισπανοί κατάφεραν να αντισταθούν και να πάρουν ισοπαλία 3-3 στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» σε έναν προημιτελικό που θα μείνει στην ιστορία του Champions League.

Μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης, ο τεχνικός της «βασίλισσας», Κάρλο Αντσελότι χαρακτήρισε δίκαιο το αποτέλεσμα, ενώ τόνισε πως η ομάδα του είχε τα κότσια για να επιστρέψει στο ματς.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήταν ένας αγώνας που θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει, επειδή είχαμε την ευκαιρία να σκοράρουμε μετά το 2-1, αλλά ήταν επίσης ένας αγώνας που θα μπορούσαμε να χάσουμε. Είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα για αυτό που παρήγαγαν οι δύο ομάδες», ανέφερε αρχικά ο Ιταλός τεχνικός.

Και συνέχισε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι από εμάς, ανταγωνιστικό, έως ότου δεν είχαμε πλέον την ενέργεια να πιέσουμε ψηλά. Εβαλαν δύο υπέροχα γκολ, αλλά είχαμε τα... κότσια να επιστρέψουμε στο ματς. Τώρα έχουμε ένα μικρό μειονέκτημα γιατί παίζουμε μακριά από το γήπεδό μας, αλλά είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επαναλάβουμε τον ίδιο αγώνα εκεί».

Ο μυστηριώδης λόγος που ο Ντε Μπρόινε δεν έπαιξε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης

Έκπληξη με κεφαλαία γράμματα στην ενδεκάδα της Μάντσεστερ Σίτι για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Ο Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε να αφήσει στον πάγκο τον Κέβιν Ντε Μπρόινε, ένα από τα αστέρια της αγγλικής ομάδας.

Ο Ντε Μπρόινε επέστρεψε από έναν μακροχρόνιο τραυματισμό στην αρχή της χρονιάς και έκτοτε ήταν βασικός στα σχέδια της Μάντσεστερ Σίτι, συμμετέχοντας συνολικά σε 16 γκολ σε 14 παιχνίδια που παίχτηκαν, συμπεριλαμβανομένων δύο θεαματικών γκολ και μία ασίστ στο τελευταίο παιχνίδι με την Κρίσταλ Πάλας.

Ο λόγος της απουσίας του

Αντίθετα, ο Πεπ Γκουαρντιόλα επέλεξε μια μεσαία γραμμή με τον Ρόντρι στον άξονα και τους Ματέο Κόβατσιτς και Μπερνάρντο Σίλβα να συνοδεύουν τον Ισπανό. Σύμφωνα με την αγγλική Daily Mail, ο πραγματικός λόγος για τον οποίο ο Ντε Μπρόινε δεν πήρε φανέλα βασικού κόντρα στην Ρεάλ ήταν επειδή «δεν αισθανόταν καλά».

Ο Βέλγος ήταν αδιάθετος πριν ξεκινήσει τον αγώνα, οπότε ο Πεπ αναγκάστηκε να κρατήσει έναν από τους πιο καθοριστικούς παίκτες της ομάδας στον πάγκο.

Ο Ντε Μπρόινε ήταν πολύ σημαντικός στον πρώτο αγώνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» την περασμένη σεζόν, σημειώνοντας το γκολ της ισοφάρισης με ένα σουτ από την άκρη της περιοχής εναντίον του οποίου ο Κουρτουά δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.