Ο Κέιν είχε κάνει μελέτη για το που θα πέσει ο Ράγια στο πέναλτι (vid)

Χάρι Κέιν

i

PrtScr

Ο Κέιν είχε κάνει μελέτη για το που θα πέσει ο Ράγια στο πέναλτι (vid)

Κώστας Τόπας 14:11 - 10.04.2024

Ο Χάρι Κέιν μετά το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Άρσεναλ, παραδέχτηκε ότι ήξερε πού θα πέσει ο κίπερ των «κανονιέρηδων» Ντέιβιντ Ράγια, μετά από μελέτη που είχε κάνει.

Σκόρερ από το σημείο του πέναλτι στην ισοπαλία 2-2 της Μπάγερν Μονάχου με την Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς» για τον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League, ο Χάρι Κέιν κλήθηκε να σχολιάσει την αναμενόμενη, όπως την χαρακτήρισε, επιλογή του Ντέιβιντ Ράγια στο σουτ που έκανε ο Άγγλος επιθετικός τη στιγμή της εκτέλεσης από την άσπρη βούλα.

Ο πρώτος σκόρερ για τη φετινή σεζόν της Μπάγερν εξήγησε ότι γνώριζε ότι ο Ισπανός τερματοφύλακας της Άρσεναλ επρόκειτο να συμπεριφερθεί με αυτόν τον τρόπο.

Γιατί ο διαιτητής έκρινε πως δεν ήταν πέναλτι η αδιανόητη γκάφα του Γκάμπριελ που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της Μπάγερν (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

12:28 - 10.04.2024

Γιατί ο διαιτητής έκρινε πως δεν ήταν πέναλτι η αδιανόητη γκάφα του Γκάμπριελ που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της Μπάγερν (vid)

Αρκετή συζήτηση έχει σηκώσει η φάση του Γκάμπριελ που πιάνει την μπάλα μέσα στην περιοχή με τα χέρια και ο διαιτητής δεν δείχνει την άσπρη βούλα, μετά από αυτή την ενέργεια του Βραζιλιάνου αμυντικού της Άρσεναλ. Ο λόγος που ο ρέφερι δεν καταλόγισε το χέρι ως παράβαση.

«Έκανα κάποια έρευνα για τα πέναλτι του κόντρα στην Πόρτο (η Άρσεναλ προκρίθηκε στα πέναλτι χάρη σε δύο αποκρούσεις του Ντέιβιντ Ράγια). Βουτάει πολύ νωρίς στις εκτελέσεις. Έτσι έπρεπε να αλλάξω λίγο στυλ. ήταν καλό που τον είδα να πέφτει νωρίς, με έκανε τα πράγματα πιο εύκολα», σχολίασε ο Χάρι Κέιν στο TNT Sports.

Ο Ντέιβιντ Ράγια, έγινε αντικείμενο έντονης κριτικής για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να πέσει στο πέναλτι του Χάρι Κέιν. Ο πρώην επιθετικός μέσος Ράφαελ φαν Ντερ Φαάρτ δεν έχασε την ευκαιρία μετά από αυτό το παιχνίδι να σχολιάσει. «Είναι πράγματι αυτός ο τύπος τερματοφύλακας; Ο Κέιν δεν έχει κάνει τίποτα ακόμα και ο Ράγια είναι ήδη στο έδαφος», αντέδρασε ο πρώην παίκτης της Τότεναμ, τώρα σύμβουλος στην ολλανδική τηλεόραση .

Η βραδιά του Ντέιβιντ Ράγια θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε εφιάλτη αν ο διαιτητής είχε σφυρίξει άλλο ένα πέναλτι, αφού η πάσα του ανακτήθηκε με το χέρι από τον Γκάμπριελ στην περιοχή των «κανονιέρηδων».

«Λέμε στους παίκτες μας ότι είναι ένα παιδικό λάθος, που δεν συμβαίνει στους προημιτελικούς του Champions League. Είναι μια νέα μορφή κανόνα, είναι απίστευτο» είπε ο προπονητής της Μπάγερν.

Να σημειωθεί ότι με το γκολ απέναντι στην Άρσεναλ, ο Χάρι Κέιν όχι μόνο έβαλε μπροστά την Μπάγερν, αλλά σημείωσε και ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, καθώς πλέον έχει πετύχει πλέον έξι γκολ εκτός έδρας στην Άρσεναλ, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο φιλοξενούμενο παίκτη στο «Έμιρεϊτς».