Νέο γκολ, νέο ρεκόρ για τον ασταμάτητο Χάρι Κέιν στο Champions League

Χάρι Κέιν

Νέο γκολ, νέο ρεκόρ για τον ασταμάτητο Χάρι Κέιν στο Champions League

Κώστας Τόπας 08:00 - 10.04.2024

Ο Χάρι Κέιν σημείωσε ένα απίστευτο νέο ρεκόρ μετά το γκολ που βρήκε απέναντι στην Άρσεναλ το βράδυ της Τρίτης (09/04) στο «Έμιρεϊτς».

Ο Χάρι Κέιν επέστρεψε στο Βόρειο Λονδίνο για πρώτη φορά από τότε που άφησε την Τότεναμ για την Μπάγερν Μονάχου το περασμένο καλοκαίρι και όπως θα μπορούσε να είχε προβλεφθεί, επέστρεψε για να «στοιχειώσει» τους πρώην εχθρούς του. Η Άρσεναλ πήρε προβάδισμα στο πρώτο ημίχρονο στον πρώτο αγώνα των προημιτελικών του Champions League, με τον Μπουκάγιο Σάκα να νικάει τον Μάνουελ Νόιερ. Οι Βαυαροί από την πλευρά τους, ισοφάρισαν με τον πρώην «κανονιέρη», Σερτζ Γκνάμπρι και στη συνέχεια έκαναν την ανατροπή με τον Χάρι Κέιν.

Ο αρχηγός των «τριών λιονταριών» ευστόχησε από την άσπρη βούλα κι έδωσε το προβάδισμα για την Μπάγερν. Ετσι, ο Άγγλος φορ όχι μόνο έβαλε μπροστά την Μπάγερν, αλλά σημείωσε και ένα εντυπωσιακό ρεκόρ, καθώς πλέον ο Κέιν έχει πετύχει πλέον έξι γκολ εκτός έδρας στην Άρσεναλ, περισσότερα από οποιονδήποτε άλλο φιλοξενούμενο παίκτη στο «Έμιρεϊτς».

Θεέ του ποδοσφαίρου, ευχαριστούμε: Ρεάλ και Σίτι άφησαν άφωνη την Ευρώπη στη ματσάρα της χρονιάς και τώρα... Μάντσεστερ!
CHAMPIONS LEAGUE

23:56 - 09.04.2024

Θεέ του ποδοσφαίρου, ευχαριστούμε: Ρεάλ και Σίτι άφησαν άφωνη την Ευρώπη στη ματσάρα της χρονιάς και τώρα... Μάντσεστερ!

Τι είδαμε πάλι! Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι προσέφεραν μια ποδοσφαιρική παράσταση που θα γραφτεί στην ιστορία του Champions League, ήρθαν ισόπαλες με σκορ – μαμούθ (3-3) και το κοινό θα έχει την τύχη να ξαναδεί τις δύο υπερομάδες σε μια εβδομάδα στο Μάντσεστερ, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Ήταν ισόπαλος στα πέντε γκολ, μαζί με το αστέρι της Λίβερπουλ, Ντιόγκο Τζότα και τον επιθετικό της Λέστερ, Τζέιμι Βάρντι. Ο Κέιν έχει πετύχει τώρα 15 γκολ σε 20 αγώνες καριέρας εναντίον της Άρσεναλ. Οι μόνες ομάδες που έχει σκοράρει περισσότερα είναι η Λέστερ (20) και η Έβερτον (16).

Ο Κέιν έχει απολαύσει μια αξιοσημείωτη πρώτη σεζόν στην Μπάγερν από τότε που ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή του μετακόμιση αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ο 30χρονος έχει πετύχει τώρα 39 γκολ σε 38 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν, με τα επτά τέρματα του Champions League να τον κάνουν τον πρώτο σκόρερ στη διοργάνωση αυτή τη σεζόν.

Ωστόσο, η αναμονή του Κέιν για να κερδίσει ένα πρώτο μεγάλο τρόπαιο της καριέρας του μπορεί να συνεχιστεί παρόλο που είναι στο πικ της καριέρας του. Η Μπάγερν είναι 16 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Λεβερκούζεν και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Γερμανίας από την τρίτη κατηγορία Σααρμπρίκεν τον Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι το Champions League αντιπροσωπεύει την τελευταία της εναπομείνασα ευκαιρία να κερδίσει ένα τρόπαιο αυτή τη σεζόν.

Εάν η Μπάγερν νικήσει την Άρσεναλ σε δύο παιχνίδια, τότε θα αντιμετωπίσει είτε τη Ρεάλ Μαδρίτης είτε τη Μάντσεστερ Σίτι στα ημιτελικά.