Θεέ του ποδοσφαίρου, ευχαριστούμε: Ρεάλ και Σίτι άφησαν άφωνη την Ευρώπη στη ματσάρα της χρονιάς και τώρα... Μάντσεστερ!
i

Photo by Diego Souto/Getty Images

Θεέ του ποδοσφαίρου, ευχαριστούμε: Ρεάλ και Σίτι άφησαν άφωνη την Ευρώπη στη ματσάρα της χρονιάς και τώρα... Μάντσεστερ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 23:56 - 09.04.2024 / Ανανεώθηκε: 01:13 - 10.04.2024

Τι είδαμε πάλι! Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι προσέφεραν μια ποδοσφαιρική παράσταση που θα γραφτεί στην ιστορία του Champions League, ήρθαν ισόπαλες με σκορ – μαμούθ (3-3) και το κοινό θα έχει την τύχη να ξαναδεί τις δύο υπερομάδες σε μια εβδομάδα στο Μάντσεστερ, εκεί όπου θα κριθεί η πρόκριση στην ημιτελική φάση.

Για κάτι τέτοιες ματσάρες περιμένουν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι σε όλο τον πλανήτη τις βραδιές του Champions League. Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι μας χάρισαν ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα, που το μόνο που δεν είχε ήταν νικητή, καθώς οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 3-3 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Ανατροπές, κοντράστ συναισθημάτων, γκολάρες, απίστευτος ρυθμός και φυσικά ανοιχτοί λογαριασμοί για τη ρεβάνς στο «Έτιχαντ» (17/04, 22:00)

Οι περισσότεροι περίμεναν ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, καθώς πρόκειται για τα δύο μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Άλλωστε πολλοί χαρακτήρισαν αυτό το ζευγάρι και ως πρόωρο τελικό. Ωστόσο, αυτό που έγινε στο πρώτο τέταρτο δεν το περίμενε κανείς...

Ο αιφνιδιασμός της Σίτι και η «βασιλική» ανατροπή

Το ματς ξεκίνησε ονειρικά για τους «πολίτες», αφού πήραν το προβάδισμα μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Μπερνάρντο Σίλβα εκμεταλλεύτηκε το φάουλ που κέρδισε ο Γκρίλις από τον Τσουαμενί και με μία απευθείας εκτέλεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Σε μία φάση βέβαια που έκανε πολύ κακή εκτίμηση και ο Λούνιν. Μάλιστα, έπειτα από πέντε λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχασαν και μία μεγάλη ευκαιρία να «παγώσουν» τελείως το «Μπερναμπέου» με τον Χάαλαντ.

Και εκεί που η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έμοιαζε να έχει βάλει στον τοίχο τους «μερένχες» και να έχει φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της ακριβώς, μέσα σε ένα δίλεπτο βρέθηκε από τον παράδεισο στην κόλαση! Στο 13' ο Καμαβινγκά βρήκε χώρο να σουτάρει έξω από την περιοχή, το έκανε και η μπάλα αφού κόντραρε στον Ντίας, κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Ενώ στο 14' ήρθε η ολική ανατροπή, όταν ο Βινίσιους με μία ασύλληπτη μπαλιά έβγαλε τον Ροντρίγκο σε θέση τετ α τετ, εκείνος δεν έκανε το ιδανικό πλασέ, αλλά η μπάλα βρήκε στον Ακαντζί και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1.

Στο υπόλοιπο ημίωρο του πρώτου μέρους ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους Μαδριλένους να έχουν παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό, την ώρα που οι Άγγλοι είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να βρουν τον τρόπο να γίνουν επικίνδυνοι, όντας φανερά σοκαρισμένοι κιόλας από την ανατροπή που είχαν δεχθεί. Κάποια κλασσική ευκαιρία δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι την ανάπαυλα.

Ανατροπή στην ανατροπή με γκολάρες

Στην επανάληψη η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι μπήκε δυνατά και είχε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο. Αρχικά στο 53' με τον Μπέλιγχαμ, που αφού ντρίμπλαρε τον Στόουνς και τον Μπερνάρντο Σίλβα, σούταρε από διαγώνια θέση, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι και μετέπειτα στο 56', με τον Βινίσιους να κάνει κακό τελείωμα από πολύ καλή θέση μέσα από την περιοχή.

Από 'κει και έπειτα ήταν ένας μονόλογος για τους φιλοξενούμενους, καθώς είχαν την υπεροχή και είχαν κλείσει τους Μαδριλένους στο δικό τους μισό. Και η ισοφάριση δεν άργησε να έρθει. Στο 66ο λεπτό ο Φόντεν βρήκε λίγο χώρο, έκανε ένα εκπληκτικό σουτ έξω από την περιοχή και νίκησε τον Λούνιν, κάνοντας το 2-2. Αυτό το γκολ έδωσε ψυχολογία στους «πολίτες», που συνέχισαν να κυριαρχούν και στο 71' έκαναν την ανατροπή στην ανατροπή. Ο Γκβάρντιολ έπιασε ένα απίστευτο σουτ έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Λούνιν κι έγραψε το 2-3.

Τη «Βασίλισσα» δεν την ξεγράφεις ποτέ

Και εκεί που έμοιαζαν... τελειωμένοι οι «μερένχες», τόσο ψυχολογικά με την ανατροπή που είχαν δεχθεί όσο και σωματικά, καθώς έβγαζαν πολύ κούραση, βρήκαν γκολ ισοφάρισης από το πουθενά. Στο 79' ο Βινίσιους με μία υπέροχη σέντρα βρήκε τον Βαλβέρδε, εκείνος έκανε ένα ασύλληπτο σουτ στην κίνηση και «εκτέλεσε» τον Ορτέγκα για το 3-3. Μάλιστα, η Ρεάλ Μαδρίτης στο επόμενο λεπτό είχε και μεγάλη ευκαιρία με τον Μπέλιγχαμ, ο οποίος δεν έκανε καλό κοντρόλ όμως και δεν κατάφερε να πλασάρει από πολύ κοντινή απόσταση.

Αυτή ήταν και η τελευταία στιγμή στη φοβερή ματσάρα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με το 3-3 να παραμένει μέχρι και το τελικό σφύριγμα και το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League να κρίνεται στη ρεβάνς του «Έτιχαντ» (17/04, 22:00).