«Φωνάζει» η Μπάγερν για το καθαρό πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ της (vids)

Άρσεναλ - Μπάγερν

i

PrtScr

«Φωνάζει» η Μπάγερν για το καθαρό πέναλτι που δεν καταλογίστηκε υπέρ της (vids)

Κώστας Τόπας 08:30 - 10.04.2024

Οι παίκτες της Μπάγερν δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι όταν ο Ραγιά έπαιξε το ελεύθερο με πάσα στον Γκάμπριελ και ο Βραζιλιάνος έστησε την μπάλα ξανά με τα χέρια!

Στο δεύτερο ημίχρονο του Άρσεναλ-Μπάγερν κι ενώ οι Βαυαροί ήταν μπροστά στο σκορ με 2-1, διαδραματίστηκε μια σουρεαλιστική σκηνή στο «Έμιρεϊτς». Ο Ράγια πήγε να εκτελέσει το ελεύθερο με πάσα στον Γκάμπριελ και ο Βραζιλιάνος έστησε την μπάλα ξανά με τα χέρια!

Αμέσως, οι παίκτες της Μπάγερν γύρισαν αμέσως προς τον ρέφερι και προσπάθησαν να τον προτρέψουν να εξετάσει τη φάση, την οποία μάλιστα σχολίασε και ο Τόμας Τούχελ μετά το παιχνίδι.

«Ο διαιτητής έκανε ένα τεράστιο λάθος. Γνωρίζω ότι ήταν μια τρελή φάση. Έβαλαν την μπάλα κάτω, ο διαιτητής σφύριξε και αμέσως μετά ο αμυντικός την έπιασε με τα χέρια. Αυτό που μας εξοργίζει περισσότερο είναι η εξήγηση του διαιτητή. Μας είπε ότι ήταν ένα παιδικό λάθος και ότι δεν πρόκειται να δώσει πέναλτι για μια τέτοια φάση σε προημιτελικό του Champions League. Είναι μια τραγική, τραγική απόφαση. Παιδικό λάθος, λάθος ενηλίκου, οτιδήποτε ήταν, μας εξοργίζει επειδή ήταν ένα τεράστιο λάθος εναντίον μας», είπε ένας θυμωμένος Τούχελ.

Ετσι, η Άρσεναλ αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, για τα προημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Αρτέτα πάντως έχει κι αυτή παράπονα από την διαιτησία. Ο Μπουκάγιο Σάκα και οι συμπαίκτες του ήταν πεπεισμένοι ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όταν ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ ήρθε σε επαφή με το πόδι του Άγγλου μεσοεπιθετικού.

Ο συχνά ήρεμος και συγκεντρωμένος Σάκα ήταν έξαλλος που ο ρέφερι δεν καταλόγισε πέναλτι για την Άρσεναλ, η οποία ενδεχομένως να έπαιρνε και τη νίκη σε αυτό το πρώτο κρίσιμο παιχνίδι με τους Βαυαρούς. Ο Ρίο Φέρντιναντ ήταν πεπεισμένος ότι η Άρσεναλ έπρεπε να είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-2. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν δόθηκε πέναλτι», είπε.