Εξαλλος ο Σάκα με τον διαιτητή που δεν καταλόγισε πέναλτι για την Άρσεναλ στο 90+5' (vid)

Μπουκάγιο Σάκα

Εξαλλος ο Σάκα με τον διαιτητή που δεν καταλόγισε πέναλτι για την Άρσεναλ στο 90+5' (vid)

Κώστας Τόπας 08:11 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:31 - 10.04.2024

Ο Μπουκάγιο Σάκα τα έβαλε με τον διαιτητή Γκλεν Νίμπεργκ, καθώς ο τελευταίος δεν καταλόγισε πέναλτι υπέρ της Άρσεναλ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Άγγλος διεθνής μεσοεπιθετικός και οι συμπαίκτες του στην Άρσεναλ ήταν πεπεισμένοι ότι θα έπρεπε να είχε δοθεί πέναλτι στο τελευταίο λεπτό του αγώνα, όταν ο τερματοφύλακας Μάνουελ Νόιερ ήρθε σε επαφή με το πόδι του Μπουκάγιο Σάκα.

«Τον ανατρέπει» είπε ο σχολιαστής του TNT Sports, Άλι ΜακΚόιστ. «Σας λέω τι κάνει... βάζει το πόδι του μέσα. Τον ανατρέπει μάλλον». Ο ΜακΚόιστ, ο οποίος αρχικά δεν ήταν σίγουρος για την απόφαση του ρέφερι να μην καταλογίσει πέναλτι, πρόσθεσε: «Ξέρεις κάτι. Ο διαιτητής μπορεί να το έκανε σωστά γιατί δεν νομίζω ότι ο Σάκα χρειάζεται να βάλει το πόδι του μέσα».

Ο συχνά ήρεμος και συγκεντρωμένος Σάκα ήταν έξαλλος που ο ρέφερι δεν καταλόγισε πέναλτι για την Άρσεναλ, η οποία ενδεχομένως να έπαιρνε και τη νίκη σε αυτό το πρώτο κρίσιμο παιχνίδι με τους Βαυαρούς. Ο Ρίο Φέρντιναντ ήταν πεπεισμένος ότι η Άρσεναλ έπρεπε να είχε την ευκαιρία να κάνει το 3-2. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν δόθηκε πέναλτι», είπε.

«Αυτό είναι ένα καθαρό πέναλτι. Έχω τα χέρια μου πάνω από το κεφάλι μου. Είμαι σε δυσπιστία», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Ο Σάκα έχει την ευκαιρία να το κάνει γύρω από τον τερματοφύλακα ή να σουτάρει. Αντίθετα προσπαθεί να κερδίσει ένα πέναλτι κλωτσώντας τον τερματοφύλακα», έγραψε στα social media ένας οπαδός, ενώ ο δεύτερος αναρωτήθηκε: «Οχι πέναλτι;»

Ένας τρίτος σχολίασε: «Ο Μπουκάγιο Σάκα ξεκινά κατάφωρα τις επαφές. Δεν είναι πέναλτι. Αλλά οι παίκτες ξεκινούν επαφή όλη την ώρα και ανταμείβονται γι' αυτό. Πολλοί είναι έτοιμοι να το κάνουν. Το όριο για τις ποινές πρέπει να είναι υψηλό, αλλά πολύ συχνά δεν είναι. Μια ευκαιρία γκολ 80 τοις εκατό πρέπει να έχει τον υψηλότερο πήχη».

Ο τέταρτος πρόσθεσε: «Είναι πέναλτι. Το έψαχνε ο Σάκα; Ποιος ξέρει, συνέβη σε μια αναλαμπή του δευτερολέπτου. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Νόιερ ήρθε για την μπάλα και έκανε ξεκάθαρη επαφή αρνούμενος μια ευκαιρία για γκολ».