Ετσι θα γίνει «οχυρό» το Παρίσι μετά τις απειλές από το Ισλαμικό Κράτος

Παρί Σεν Ζερμέν

i

©Getty Images

Ετσι θα γίνει «οχυρό» το Παρίσι μετά τις απειλές από το Ισλαμικό Κράτος

Κώστας Τόπας 13:45 - 10.04.2024 / Ανανεώθηκε: 08:01 - 21.05.2024

Οι γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας θα είναι ισχυρές για την αποφυγή κάθε είδους επίθεσης, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν με την Μπαρτσελόνα για την προημιτελική φάση του Champions League.

Την περασμένη Δευτέρα (08/04) το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε απειλή για τους πρώτους αγώνες της προημιτελικής φάσης του Champions League. Το Μέσο που ήταν υπεύθυνο για τη διάδοση του μηνύματος ήταν το ίδρυμα Al Azaim, το οποίο δημοσιοποίησε μια εικόνα της αφίσας με την οποία οι τρομοκράτες απείλησαν το «Παρκ Ντε Πρενς», «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το «Μετροπολιτάνο» και το «Έμιρεϊτς» με μήνυμα «Σκοτώστε τους όλους».

Έχουν ήδη διεξαχθεί οι δύο προημιτελικοί αγώνες, Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ - Μπάγερν χωρίς να γίνει το παραμικρό. Η ασφάλεια ενισχύθηκε τόσο στη Μαδρίτη όσο και στο Λονδίνο για την αντιμετώπιση πιθανής απειλής. Όμως αυτή την Τετάρτη (10/04) θα είναι η σειρά των δύο τελευταίων ευρωπαϊκών αγώνων, ένας από αυτούς στο «Παρκ Ντε Πρενς» μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπαρτσελόνα, όπου έχουν ήδη αποφασιστεί μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας.

Γιατί ο διαιτητής έκρινε πως δεν ήταν πέναλτι η αδιανόητη γκάφα του Γκάμπριελ που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της Μπάγερν (vid)
CHAMPIONS LEAGUE

12:28 - 10.04.2024

Γιατί ο διαιτητής έκρινε πως δεν ήταν πέναλτι η αδιανόητη γκάφα του Γκάμπριελ που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες της Μπάγερν (vid)

Αρκετή συζήτηση έχει σηκώσει η φάση του Γκάμπριελ που πιάνει την μπάλα μέσα στην περιοχή με τα χέρια και ο διαιτητής δεν δείχνει την άσπρη βούλα, μετά από αυτή την ενέργεια του Βραζιλιάνου αμυντικού της Άρσεναλ. Ο λόγος που ο ρέφερι δεν καταλόγισε το χέρι ως παράβαση.

Drones και πολύ περισσότερη αστυνομία

Η αστυνομία του Παρισιού είχε σχεδιάσει να βγει στους δρόμους της πόλης με τέσσερις κινητές μονάδες δύναμης, αν και μπροστά στις απειλές, διαβεβαίωσε ότι «οι μονάδες θα έρθουν με ενισχύσεις». Την Τρίτη (09/04) πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το γαλλικό Υπουργείο Εσωτερικών για ενημέρωση όλων των εμπλεκόμενων μερών, ιδίως των υπηρεσιών πληροφοριών.

Drones θα βρίσκονται στον αέρα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που ήδη συνηθίζεται στο «Παρκ Ντε Πρενς». Επιπλέον, θα υπάρχει η υποστήριξη πολλών περιπολικών και πρακτόρων από το BRI, τη Γαλλική Ταξιαρχία Έρευνας και Επέμβασης. Πρόκειται για αστυνομική δύναμη που γεννήθηκε το 1964 και ειδικεύεται στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και στην αντιτρομοκρατική παρακολούθηση.

Η Γαλλία βρίσκεται σε μέγιστο συναγερμό για επιθέσεις εδώ και αρκετές εβδομάδες, όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, και υπάρχει σημαντική ανάπτυξη δυνάμεων ασφαλείας σε στρατηγικούς θύλακες και τουριστικά αξιοθέατα, ειδικά στο Παρίσι.  Η Γαλλία θα μπορούσε να διατηρήσει αυτή την κατάσταση συναγερμού μέχρι και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.