Φαντιγκά και Κωνσταντέλιας στους κορυφαίους Κ-23 ντριμπλέρ του κόσμου

Κωνσταντέλιας και Φαντιγκά

i

©intime

Φαντιγκά και Κωνσταντέλιας στους κορυφαίους Κ-23 ντριμπλέρ του κόσμου

Sportal newsroom 18:38 - 25.05.2023 / Ανανεώθηκε: 18:38 - 25.05.2023

Ο Φαντιγκά του Ιωνικού και ο Κωνσταντέλιας του ΠΑΟΚ βρίσκονται μέσα στους κορυφαίους ντριμπλέρ της ηλικίας κάτω των 23 σύμφωνα με το CIES.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας και ο Φαντιγκά είναι δύο από τα πιο υποσχόμενα ταλέντα του ελληνικού πρωταθλήματος. Ο Έλληνας επιθετικός του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν έχει τραβήξει τα βλέμματα πάνω του με την εξαιρετική του εικόνα. 

Ως αποτέλεσμα αυτού η Ντόρτμουντ και η Γαλατάσαραϊ τον έχουν «βάλει στο μάτι» για να τον αποκτήσουν. Τουρκικά δημοσιεύματα μάλιστα υποστήριξαν πως η Γαλατάσαραϊ έκανε και πρόταση στον ΠΑΟΚ, αλλά αυτός αρνήθηκε, ενώ ο γερμανικός σύλλογος είναι έτοιμος για την πρώτη του προσφορά. 

Ο απολογισμός της φετινής χρονιάς του νεαρού Έλληνα είναι τρία γκολ και τέσσερις ασίστ σε 36 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Η φάση που ξεχώρισε μάλιστα ήταν η εντυπωσιακή ασίστ που είχε βγάλει απέναντι στην ΑΕΚ, στη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0. 

Από την άλλη ο Φαντιγκά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, παρόλα αυτά δόθηκε δανεικός στον Ιωνικό. Ο 22χρονος με τους «ερυθρόλευκους» είχε μόλις ένα γκολ σε έξι εμφανίσεις, ενώ με την ομάδα της Νίκαιας είχε ένα τέρμα και μία ασίστ σε 29 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. 

Οι δυο νεαροί ποδοσφαιριστές λοιπόν σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο Ποδοσφαιρικών Σπουδών (CIES) έχουν βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους ντριμπλέρ ηλικίας κάτω των 23. Συγκεκριμένα ο Φαντιγκά είναι στην 26η θέση, έχοντας μία επιτυχημένη ντρίμπλα ανά 16:18' με επιτυχία 63,5%. Από την άλλη ο Κωνσταντέλιας βρίσκεται στην 57η θέση, έχοντας μία επιτυχημένη ντρίμπλα ανά 24:30', επιτυχία 59,5%.