CIES: Πιο αποτελεσματικός παγκοσμίως ο ΠΑΟΚ!

Παίκτες του ΠΑΟΚ

i

© Intime

CIES: Πιο αποτελεσματικός παγκοσμίως ο ΠΑΟΚ!

Μάνος Τσαλγατίδης 15:27 - 13.03.2024 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 13.03.2024

Τι αναφέρει για τον ΠΑΟΚ και την επίθεση του το διεθνές παρατηρητήριο ποδοσφαίρου.

Τον ΠΑΟΚ ως την πιο αποτελεσματική ομάδα, ανάμεσα σε 54 λίγκες, αναγνώρισε το CIES Football Observatory, μετά από σχετική έρευνα που δημοσίευσε.

Το παρατηρητήριο ποδοσφαίρου, έχοντας ως βάση τα νούμερα της πλατφόρμας Wyscout, ανέδειξε τους «ασπρόμαυρους» ως την κορυφαία ομάδα σε αναλογία των γκολ που έχουν πετύχει, σε σχέση με αυτά που θα «έπρεπε» σε σχέση με τις ευκαιρίες τους, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται στην έκθεση οι εκτελέσεις πέναλτι.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου δημιουργεί μ.ο. ευκαιρίες για 1.72 γκολ ανά παιχνίδι, ανεξαρτήτως διοργάνωσης, και σκοράρει κατά μέσο όρο 2.41 γκολ.

Έτσι, σε κάθε παιχνίδι πετυχαίνει 0.69 γκολ περισσότερο από όσο «άξιζαν» οι ευκαιρίες του.

Βέβαια, προφανώς η έρευνα δεν αφορά μόνο τον τελευταίο μήνα, που ο ΠΑΟΚ έχει... σιγήσει επιθετικά, καθώς υπάρχει σοβαρό θέμα στο σκοράρισμα και στη δημιουργία φάσεων. Βέβαια, ο Ράζβαν Λουτσέσκου το εντοπίζει αυτό κυρίως στο πνευματικό κομμάτι των παικτών του Δικεφάλου. Ο τεχνικός των «ασπρόμαυρων» θεωρεί πως υπάρχει θέμα στην αυτοπεποίθηση, αλλά και πνευματική κόπωση.

Η αλήθεια είναι ωστόσο πως ο ΠΑΟΚ στο πιο μεγάλο κομμάτι της σεζόν ήταν εντυπωσιακός στο επιθετικό κομμάτι, έχοντας σημειώσει πάνω από 100 γκολ χωρίς όμως οι φορ του να έχουν μεγάλη επίδραση σε αυτό.