Ανατροπή πρόκρισης για τη Βασιλεία, 2-1 τη Νις

Ανατροπή πρόκρισης για τη Βασιλεία, 2-1 τη Νις

Sportal newsroom 23:57 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 00:45 - 21.04.2023

Η Βασιλεία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε την ανατροπή και επικράτησε της Νις με 2-1 παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τους ημιτελικούς του Conference League.

Η Βασιλεία νίκησε με ανατροπή 2-1 (1-1 κ.δ.) τη Νις στην παράταση και σε συνδυασμό με το 2-2 του πρώτου ματς στην Ελβετία προκρίθηκε στους «4» του Conference League. Εκεί θα αντιμετωπίσει τη Φιορεντίνα, η οποία αν και έχασε από τη Λεχ Πόζναν πέρασε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Γκαετάν Λαμπόρ μόλις στο ένατο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Νίκαιας. Η Βασιλεία όμως δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, αφού στο 86' ο Ογκουστίν ισοφάρισε και έστειλε το ματς στην παράταση. Εκεί το γκολ του Άνταμς στο 98' διαμόρφωσε το τελικό 1-2 και έστειλε την ομάδα από την Ελβετία στον ημιτελικό. Η Βασιλεία για δεύτερη φορά σε τέσσερις σεζόν περνάει στους «4» μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αφού το 2020 είχε αποκλειστεί από την Ίντερ για το Europa League.

Η Γουέστ Χαμ θριάμβευσε στο Λονδίνο, κερδίζοντας 4-1 τη Γάνδη και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου ματς στο Βέλγιο πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Εκεί θα βρει απέναντί της, την Άλκμααρ, η οποία νωρίτερα επικράτησε της Άντερλεχτ στα πέναλτι με 4-1 (2-0 κ.δ.).

Η ομάδα από το Βέλγιο μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Ούγκο Κάιπερς στο 26' αλλά εννέα λεπτά μετά τα «σφυριά» ισοφάρισαν με τον Μάικλ Αντόνιο.  Στο δεύτερο ημίχρονο η Γουέστ Χαμ ξεκίνησε φουριόζα και με τρία γκολ σε διάστημα οχτώ λεπτών «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση. 

Αρχικά στο 55' ο Λούκα Πακετά από τα έντεκα βήματα έκανε το 2-1 και τρία λεπτά μετά ο Ντέκλαν Ράις με μία φοβρή κούρσα έδωσε στην ομάδα του διαφορά δύο τερμάτων για το 3-1. Ο Μάικλ Αντόνιο στο 63' διαμόρφωσε το τελικό 4-1. 

Αυτή είναι η δεύτερη σερί χρονιά που η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες βρίσκεται στα ημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Την περσινή σεζόν είχε αποκλειστεί στους «4» του Europa League από τη μετέπειτα νικήτρια της διοργάνωσης, Άιντραχτ Φρανκφούρτης