Με υπογραφή Παυλίδη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference η Άλκμααρ!

Με υπογραφή Παυλίδη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference η Άλκμααρ!

Sportal newsroom 22:35 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 23:15 - 20.04.2023

Η Άλκμααρ έχοντας τον Βαγγέλη Παυλίδη ως μεγάλο πρωταγωνιστή, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League, επικρατώντας της Άντερλεχτ στα πέναλτι με 4-1.

Η Άλκμααρ με πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Παυλίδη επικράτησε με 4-1 στα πέναλτι (2-0 κ.δ.) της Άντερλεχτ και προκρίθηκε στους «4» του Conference League.

Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε και τα δύο τέρματα της ολλανδικής ομάδας, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα (2-0). Στο πέμπτο μόλις λεπτό ο Παυλίδης έκανε το 1-0 από τα έντεκα βήματα και οχτώ λεπτά μετά διπλασίασε τα τέρματα για την Άλκμααρ. 

Με αυτά τα δύο γκολ ο πρώην επιθετικός της Φένλο έφτασε τα πέντε στη διοργάνωση. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες για να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε την πρόκριση. Αυτό δεν μπήκε ποτέ, το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι, αφού ούτε και στην παράταση δεν σκόραρε κανείς και η Άλκμααρ πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η Φιορεντίνα γνώρισε την ήττα με 2-3 από τη Λεχ Πόζναν, αλλά σε συνδυασμό με το υπέρ της 4-1 στο πρώτο ματς πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Conference League

Η πολωνική ομάδα έφτασε αρκετά κοντά σε μία τρομερή ανατροπή, αφού μέχρι το 78' κέρδιζε 3-0 και είχε φέρει το συνολικό σκορ του αγώνα στα ίσα. Το πρώτο γκολ για τη Λεχ Πόζναν το έβαλε ο Σούσα μόλις στο ένατο λεπτό και με το υπέρ της 1-0 πήγε στα αποδυτήρια. Στο δεύτερο μέρος πίεσε περισσότερο και μέσα σε πέντε λεπτά έκανε το 0-3. 

Αρχικά ο Βέλεντε στο 64' από τα έντεκα βήματα διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και στο 69' ο Σόμπιεχ έκανε το 0-3, σκορ το οποίο οδηγούσε το ματς στην παράταση. Στο 78ο λεπτό η Φιορεντίνα με τον Σότι πήρε κεφάλι στην υπόθεση πρόκριση. Έχοντας την ψυχολογία ανεβασμένη η ιταλική ομάδα στο 90+2' βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Καστροβίλι και «καθάρισε» το πρώτο εισιτήριο για τους «4» της διοργάνωσης. Εκεί η ομάδα της Φλωρεντίας θα βρει αντιμέτωπη τον νικητή του αγώνα Νις - Βασιλεία