Πάρθηκε προσωρινά πίσω η ποινή αφαίρεσης των 15 βαθμών στη Γιουβέντους

Ίντερ - Γιουβέντους

i

Photo by Stefano Guidi/Getty Images/Ideal Images

Πάρθηκε προσωρινά πίσω η ποινή αφαίρεσης των 15 βαθμών στη Γιουβέντους

Sportal newsroom 19:38 - 20.04.2023 / Ανανεώθηκε: 20:26 - 20.04.2023

Η ποινή της αφαίρεσης των 15 βαθμών από τη Γιουβέντους πάρθηκε πίσω εν αναμονή μιας νέας δίκης για να διευκρινιστεί περαιτέρω η διαμάχη για τα κέρδη κεφαλαίου.

Η ποινή αφαίρεσης των 15 βαθμών που είχε δεχτεί η Γιουβέντους για το σκάνδαλο «Plusvalenza», πάρθηκε πίσω εν αναμονή μιας νέας δίκης για να διευκρινιστεί περαιτέρω η διαμάχη για τα κέρδη κεφαλαίου. 

Αυτό επίσης σημαίνει ότι οι τιμωρίες που έχουν δεχτεί ο ιδιοκτήτης της «γηραιάς κυρίας», Αντρέα Ανιέλι και άλλα μέλη της ομάδας, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής της Τότεναμ, Φάμπιο Παρατίτσι μπορεί επίσης να ανακληθούν. 

Η Ιταλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν παρουσίασε κανένα αποδεικτικό στοιχείο στην έφεση, οπότε τη θέση τους πήρε ο  εισαγγελέας της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής Ούγκο Ταουτσέρ, ο οποίος ουσιαστικά ομολόγησε ότι η απόφαση «έχει έλλειψη σαφήνειας στο κίνητρο που πρέπει να εκτιμηθεί και να αξιολογηθεί από μια νέα απόφαση».

Οι δικηγόροι της Γιουβέντους είχαν υποστηρίξει την ανάκληση όλης της ετυμηγορίας και η υπόθεση αναμένεται να εξεταστεί ξανά, πιθανώς με περισσότερα στοιχεία που αφορούν άλλους συλλόγους. Στην αρχή υπήρξε απορία γιατί η ιταλική ομοσπονδία είχε δώσει ποινή αφαίρεσης 15 βαθμών, την ώρα που ο εισαγγελέας της Τζουσέπε Τσινέ ζήτησε αφαίρεση εννέα πόντων τον Ιανουάριο. 

Αυτό αναφέρθηκε και στη σημερινή ετυμηγορία, ζητώντας από το δικαστήριο να εξηγήσει την αιτία πίσω από την απόφαση της ποινής για μια υπόθεση που δεν είχε επίδραση στα αποτελέσματα των αγώνων. Ακόμη υπάρχει και απορία γιατί μόνο η Γιουβέντους είναι αυτή που είδε την απόφασή της να αλλάζει. Αφού τον Απρίλιο του 2022, όταν και οι έντεκα ομάδες και τα 59 άτομα που είχαν ανάμειξη στην υπόθεση απαλλάχθηκαν από την τεχνητή διόγκωση των τελών μεταγραφής για την ενίσχυση των κεφαλαιακών κερδών. 

Η απόφαση αναφέρει επίσης ότι οι Πάβελ Νέντβεντ, Πάολο Τζαλιμπέρτι, Αζία Γκρατζιόλι-Βενιέρ, Κέιτλιν Μέρι Χιούζ, Ντανιέλα Μαριλούνκο και Φραντσέσκο Ρονάλιο έχουν εκκαθαριστεί. Ωστόσο, οι προσφυγές των Ανιέλι , Παρατίτσι, Τσερουμπίνι και Αριβαμπένε έχουν απορριφθεί, επομένως και σε αυτούς θα ανασταλεί προσωρινά η ποινή τους εν αναμονή νέας δίκης.

Tags: