Διέλυσε την Πογκόν η Γάνδη με πεντάρα, μοιρασιά στη Λάρνακα
i

© Twitter / KAA Gent

Διέλυσε την Πογκόν η Γάνδη με πεντάρα, μοιρασιά στη Λάρνακα

Sportal newsroom 00:01 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:01 - 10.08.2023

Η Γάνδη «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς, ισοπεδώνοντας με 5-0 την Πογκόν Στέτσιν, ενώ ΑΕΚ Λάρνακας και Μακάμπι Τελ Αβίβ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς μετά το 1-1 στην Κύπρο.

Θέση για τα playoffs του Europa Conference League «έκλεισε» η Γάνδη απ' τον πρώτο κιόλας αγώνα της με την Πογκόν Σέτσιν των Λεάντρο Κούτρη και Ευθύμη Κουλούρη, καθώς επικράτησε με το εμφατικό 5-0 και η ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στην Πολωνία έχει περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Το χατ-τρικ του Ορμπάν (13', 35', 66') κι άλλα δύο γκολ του Κάιπερς (40', 45'+1), απλοποίησαν τα πράγματα για τους Βέλγους, που «κλείδωσαν» τη νίκη τους με σκορ πρόκρισης από το πρώτο 45λεπτο, όταν προηγήθηκαν με 4-0.

Την ίδια ώρα η ΑΕΚ Λάρνακας και η Μακάμπι Τελ Αβίβ έμειναν στο ισόπαλο 1-1 στην «AEK Arena» κι όλα θα κριθούν πλέον την επόμενη εβδομάδα στο «Bloomfield Stadium» του Τελ Αβίβ. 

Με την Άδανα Ντεμίρσπορ ή την Όσιγεκ ο Ολυμπιακός, με Ρόζενμποργκ ή Χαρτς ο ΠΑΟΚ - Κόντρα σε Μπεσίκτας ή Νέφτσι ο Άρης
CONFERENCE LEAGUE

15:20 - 07.08.2023

Με την Άδανα Ντεμίρσπορ ή την Όσιγεκ ο Ολυμπιακός, με Ρόζενμποργκ ή Χαρτς ο ΠΑΟΚ - Κόντρα σε Μπεσίκτας ή Νέφτσι ο Άρης

Κλήρωση με την Άδανα Ντεμίρσπορ του Ονιεκούρου ή την Όσιγεκ για τον Ολυμπιακό στα playoffs Conference League. Στη Νορβηγία με τη Ρόζενμποργκ ή Σκωτία με Χαρτς το πρώτο ματς για τον ΠΑΟΚ. Με τη Μπεσίκτας ή τη Νέφτσι ο Άρης.

Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν στο 64' με τον Κοέν, ενώ η ΑΕΚ Λάρνακας έφερε το ματς στα ίσα στο 80' με τον Φαράζ. Οι Κύπριοι έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 86' για πάρουν τη νίκη, όμως ο Τρισκόφσκι αστόχησε σε πέναλτι.