Οι ομάδες που έχουν προκριθεί και οι ημερομηνίες των νοκ άουτ στο Conference League
i

©intime

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί και οι ημερομηνίες των νοκ άουτ στο Conference League

Ιάσονας Τσίλης 00:25 - 01.12.2023 / Ανανεώθηκε: 00:51 - 01.12.2023

Μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του Conference League, αρχίζει σιγά - σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο σχετικά με τις ομάδες που θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Πότε είναι οι αγώνες των 32 και των 16 στην τρίτη τη τάξει κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο θρίαμβος του ΠΑΟΚ επί της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη ξεχώρισε από την 5η αγωνιστική του Conference League, με τους Θεσσαλονικείς να κλειδώνουν την πρώτη θέση του ομίλου και να προκρίνονται στους «16» της διοργάνωσης.

Η ομάδα που θα ακολουθήσει τον ΠΑΟΚ είναι η Βικτόρια Πλζεν, καθώς έχει κλειδώσει την πρωτιά στον όμιλο της. Από εκεί και πέρα, στους υπόλοιπους έξι ομίλους η πρώτη θέση είναι ακόμα ανοικτή.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην δεύτερη θέση του εκάστοτε ομίλου θα αντιμετωπίσουν έναν από οκτώ τρίτους από κάθε όμιλο του Europa League, όπου υπάρχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ βρίσκονται στην τρίτη θέση των ομίλων τους και κρατάνε την τύχη στα χέρια τους, για την πρόκριση στα playoff του Conference League. Η μοναδική ομάδα που έχει εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, χωρίς να έχει ελπίδες για την πρωτιά στον όμιλο είναι η αντίπαλος του ΠΑΟΚ, Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Παρόλα αυτά, Φιορεντίνα, Άστον Βίλα, Μπόντο Γκλιμτ, Κλαμπ Μπριζ, Γκενκ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Λιλ και Σλόβαν Μπρατισλάβας θα βρίσκονται τον χειμώνα στο Conference League, με την θέση στην οποία θα τερματίσουν να κρίνεται την τελευταία αγωνιστική.

Οι ημερομηνίες των playoff και της φάσης των «16» του Conference League

Πρόκριση για Άστον Βίλα και Φιορεντίνα
CONFERENCE LEAGUE

00:19 - 01.12.2023

Πρόκριση για Άστον Βίλα και Φιορεντίνα

Η Άστον Βίλα επικράτησε κόντρα στη Λέγκια Βαρσοβίας (2-1) και προκρίθηκε στην επόμενη φάση του Europa Conference League, ενώ την ίδια ώρα στον επόμενο γύρο πέρασε η Φιορεντίνα, η οποία επιβλήθηκε της Γκενκ με 2-1.

Το πρώτο παιχνίδι των playoffs είναι στις 15 Φεβρουαρίου και μία εβδομάδα μετά είναι οι ρεβάνς (22/02). Όσον αφορά τη φάση των «16», οι πρώτοι αγώνες έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Μαρτίου και οι ρεβάνς για τις 14 του ίδιου μήνα.

Οι βαθμολογίες των ομίλων του Conference League